TBL - Finale izmiče Feneru!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.06.2015.
21:09
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahče Ulkera saterani su uz zid nakon treće utakmice polufinalne serije plej-ofa u Turskom košarkaškom šampionatu (TBL) pošto posle novog poraza gube sa 2:1 od Pinar Karšijake.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Aktuelni šampion Turske i učesnik ovosezonskog fajnal-fora Evrolige nalazi se na rubu eliminacije u polufinalu plej-ofa nakon drugog poraza koji je doživeo u duelu sa Pinar Karšijakom.

Izabranici Željka Obradovića u četvrtak su u trećoj utakmici polufinalne serije poraženi rezultatom 84:83 (17:16, 22:13, 19:20, 18:27, 8:7) nakon 45 minuta igre, a poslednji šut na meču nije uspeo da materijalizuje Bogdan Bogdanović.

Domaćin je na minut i po pre kraja imao prednost od sedam poena (76:69) Sipahi, Mahmatoglu i Zizis doneli izjednačenje Feneru i šansu da kroz produžetak vrate "brejk".

U uzbudljivom produžetku palo je 15 koševa a pobedu Pinar Karšijaki doneo je Kenet Benart Gabrijel pogotkom koji je postigao četiri sekunde pre kraja. Bogdan Bogdanović je na kraju pokušao iz okreta ali nije imao sreće pa je Pinar Karšijaka stigla do drugog trijumfa u seriji.



Srpski internacionalac Bogdan Bogdanović postigao je 20 poena u porazu Fenerbahče Ulkera dok je Nemanja Bjelica bio nezapažen u poenterskom smislu pošto je ostao bez učinka.

Pinar Karšijaka u subotu će imati prvu meč loptu za plasman u finale a Fenerbahče će morati do brejka ukoliko želi majstoricu i šansu da se izvuče iz neugodne pozicije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
D.Green4 Black&White
Thursday, 04.06.2015
21:55

Ima FENER da ih oguli naredna 2 meca !!!!!!

avatar
Бранислав Вуковић
Thursday, 04.06.2015
21:31

zeljko obradovic nije vise trener koji je bio....on je imao srecu da preuzme partizan te godine kad je vec imao tim koji je napravio dule vujosevic(koliko god ga ne volio,on je mozda najzasluzniji za taj tim partizana i tu titulu).....kasnije u ostalim ekipama dje je trenirao i uzimao titule on je uimao ubjedljivo najjaci tim,panatinaikos da ne pominjem,kakve je on igrace u rosteru imao....nikad nisam vidio da je osvojio nesto sa nekom ekipom koja je onako prosjek,kao sto je to npr radio duda ivkovic sa olimijakosom....evo preuzeo je fener,trosi najvise,ali fajnl for je maximum,kup turske je izgubio,izmice mu i titula...tako da to i nije toliko dobar trener kao sto se misli....najtrofejniniji svakako jeste,ali ne mislim da je bas najbolji ....

avatar
napred Panktizan!
Thursday, 04.06.2015
23:42

Cekaj pretera ga. Ja isto cenim kad neko napravi nesto sa osrednjim imenima,titula Dude sa Olimpijakosom je tu stvarno veliki uspeh,ali po tom kriterijumu je i Pesic sa Nemackom isto uradio mnogo,a neprikosnoveni kralj bi bio Dusko Vujosevic koji je godinama za redom sa novim timom svake godine i minimalnim budzetom u EL pravio neverovatne uspehe ulaskom u top8 i f4 i to svaki put sa dokazom da nije bilo slucajno jer mu je svaki put malo nedostajalo da ode i korak vise. Sto se samog Zeljka tice on je covek osvojio toliko titula i naravno da su neke bile sa ekstra jakim timom,ali mnoge i nisu, pogotovo Partizan koji niko te godine u Evropi nije uzimao za ozbiljno,zatim uzeo je titulu sa Huventudom 1994. kasnije Realom i nekoliko puta Panatinaikosom. Istina je da mu zadnjih godina i ne ide bas kao nekad. Fener jeste mnogo skup tim i imaju kesa ali ne mislim da su najbogatiji u EL da se tek tako moze ocekivati titula.Ako u Turskoj ne osvoje titulu to je vec problem.