TBL - 'Fenjeraš' namučio Efes

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.03.2016.
22:29
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Anadolu Efesa ostvarili su osamnaestu pobedu u turskom šampionatu, ali su za trijumf na gostovanju Turk Telekomu morali da rade prekovremeno.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampion Turske povećao je razliku u odnosu na drugoplasirani Fenerbahče, pošto je u pretposlednjoj utakmici 22. kola turske košarkaške lige (TBL) slavio na gostovanju Turk Telekomu.

Ekipa Dušana Ivkovića savladala je poslednju ekipu na tabeli rezultatom 89:87 (31:21, 16:19, 16:21, 17:19, 9:7) ali je za osamnaestu pobedu u prvenstvu morala da radi prekovremeno.

Nakon silovitog starta Anadolu Efesa činilo se da će iskusniji i kvalitetniji tim rutinski privesti posao kraju ali tako nije mislio uporni domaćin.

Turk Telekom je lagano topio prednost Efesa pa je na kraju uspeo da se domogne produžetka i šanse da u dodatnih pet minuta uzme kapitalni skalp.

Protivnik Crvene zvezde Telekom u TOP 16 fazi Evrolige na kraju je uspeo da spreči iznenađenje i da slavi sa dva poena razlike, a najzaslužniji za pobedu Efesa bio je hrvatski internacionalac Dario Šarić koji je postigao 26 poena i ostvario 10 skokova.

Dvocifren učinak u pobedničkom sastavu imali su još Džedi Osman sa 14 poena, odnosno Tomas Ertel i Derik Braun sa po 10 poena.

Nakon 22 utakmice Anadolu Efes vodi na tabeli sa skorom 18-4, a prati ga Fenerbahče sa dve pobede manje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke