TBL - Fener vs. Darušafaka, Bešiktaš vs. Efes

Autor: Nikola Miloradović
subota 27.05.2017.
20:47
Izvor: Sportske.net

Poznati su svi parovi polufinala turskog plej-ofa.

EPA/DPA/DANIEL KARMANN
EPA/DPA/DANIEL KARMANN

Povezane vesti

Košarkaši Anadolu Efesa su u majstorici bili bolji od Galatasaraja, slavili su u "Abdi Ipekčiju" sa 87-76.

Već na startu je Efes nametnuo svoj ritam, dobili su prvu deonicu sa 24-17, do poluvremena su uspeli da prednost povise za još pola koša.

Po povratku sa odmora ista pesma, Efes je bio bolji rival, te su u poslednjih 10 minuta ušli sa 14 razlike.

Ispostavilo se da je to bila nedostižna prednost izabranika Velimira Perasovića, te je Efes izborio plasman u polufinale, gde će se sastati sa ekipom Bešiktaša.

Najbolji u pobedničkom sastavu sjajni Derik Braun sa 22 poena i sedam skokova, pratili su ga Dešon Tomas sa 15 poena i Toma Ertel sa 13.

U poraženom sastavu raspoloženi za igru su bili Amerikanci Mekolum i Dej, stariji brat zvezde Portland Trejl Blejzersa je postigao ček 32 poena, bivši igrač Pistonsa Ostin Dej se zaustavio na 21 poenu, ali to nije bilo dovoljno za trijumf Galate, kako su njih dvojica bili jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom.

Vladimir Micov ovoga puta neprepoznatljiv, samo dva poena i tri uhvaćene lopte za srpskog internacionalca za 27 minuta na parketu.

Dakle, u polufinalu će se sastati Fenerbahče i Darušafaka (Fener ima prednost domaćeg terena), kao i Bešiktaš i Efes (Bešiktaš ima prednost domaćeg terena). Polufinalna serija se igra u tri pobede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nicklas Bendtner
Saturday, 27.05.2017
21:05

Osvojice Fener bez poraza jer ljudi ne znaju izgubiti u poslednja dva mjeseca.