TBL - Fener se oporavio od Berlina, overeno polufinale

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.05.2016.
18:42
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se u polufinale plej-ofa turskog šampionata nakon još jedne ubedljive pobede nad Ušakom.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampion Evrope izgubio je prethodnog vikenda najvažniju utakmicu sezone, ali poraz od CSKA u finalu Evrolige nije ostavio posledice na izabranike Željka Obradovića ako je suditi na osnovu rezultata u četvrtfinalu turskog prvenstva.

Fenerbahče je sa dve lagane pobede eliminisao Ušak Sportif i plasirao se u polufinale plej-ofa turskog šampionata. Fener je u petak dobio drugu utakmicu na gostujućem terenu rezultatom 81:64 (22:11, 16:17, 22:21, 22:15) i okončao seriju sa 2:0.

Ekipu Željka Obradovića danas je do trijumfa predvodio Pero Antić sa 18 poena i 9 skokova, dok je Luiđi Datome postigao 15. Dabl-dabl učinak zabeležio je Jan Veseli (11 pts, 11 sk), a srpski internacionalac Nikola Kalinić postigao je 8 poena. Bogdan Bogdanović se nije upisao u strelece iako je zabeležio 5 asistencija.

Naredni rival Fenerbahčea u polufinalu plej-ofa turske košarkaške lige (TBL) biće bolji iz dulea Galatasaraj - Pinar Karšijaka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke