TBL - Fener se namučio, Srbi fantastični!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.03.2015.
22:35
Izvor: Sportske.net

U pretposlednjoj utakmici 22. kola Turskog košarkaškog šampionata Fenerbahče je savladao ekipu Istanbula nakon produžetka a srpski internacionalci Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica bili su među najboljima u pobedničkom sastavu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Šampion Turske vratio se u pobednički kolosek nakon neprijatnog poraza u gradskom derbiju sa Galatasarajem.

Fenerbahče je u okviru pretposlednje utakmice 22. kola Turske košarkaške lige ugostio ekipu Istanbula i slavio 17. pobedu u sezoni ali tek nakon produžetka.

Izabranici Željka Obradovića savladali su Istanbul rezultatom 91:89 (17:25, 22:20, 17:19, 22:14, 13:11) iako su tokom većeg dela susreta bili u deficitu u odnosu na rivala.

Poenima Nemanje Bjelice sa linije penala Fener je stigao na prag pobede ali je Lamar Rajt doneo produžetak gostima pogotkom u poslednjoj sekundi susreta.

Najzapaženiji tokom doigravanja bili su Bogdan Bogdanović i Dušan Čantekin ali je Endrju Gaudlok na kraju izrastao u dželata Istanbula poenima sa linije za slobodna bacanja.

Reprezentativci Srbije Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović imali su sjajno veče pošto je krilni centar Fenera postigao 14, a bek 16 poena. Bjelica je upisao i 7 skokova a najefikasniji pojedinac na meču bio je Endrju Gaudlok sa 24 poena.

Fenerbahče Ulker zauzima lidersku poziciju posle nekompletnog 22. kola a priliku da preuzme čelo karavana od tima Željka Obradovića imaće Anadolu Efes koji u ponedeljak dočekuje pretposlednji Kolejliler.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke