TBL - Fener protiv Galate kreće u odbranu titule!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 09.05.2015.
18:16
Izvor: Sportske.net

U subotu je kompletirano poslednje kolo turskog košarkaškog šampionata posle čega su formirani i parovi četvrtfinala plej-ofa. Spletom okolnosti, već na startu plej-ofa gledaćemo duele Fenerbahče Ulkera i Galatasaraja.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Utakmicama 30. kola u subotu je spuštna zavesa na ligaški deo sezone u Turskoj košarkaškoj ligi (TBL). Posle trideset odigranih kola postalo je jasno ko su učesnici plej-ofa i ko će se sa kim sastati u četvrtfinalu.

Podatak koji "bode oči" tiče se četvrtfinalnog para koji čine aktuelni šampion i vicešampion Turske. Fenerbahče Ulker je trijumfom nad Bešiktašom 94:74 (36:15, 21:12, 15:14, 22:33) overio lidersko mesto na tabeli, ali će u četvrtfinalu za protivnika imati gradskog rivala i prošlosezonskog finalistu, ekipu Galatasaraja.

Posle svih problema koji su pogodili Galatasaraj u tekućoj sezoni, klub Ergina Atamana jedva je uspeo da se domogne osmog mesta na tabeli što mu je bilo dovoljno za plasman u plej-of ali samo za duel sa najjačom ekipom u ligi.

Nema sumnje da će mečevi između Fenerbahče Ulkera i Galatasaraja biti izuzetno interesantni i pored krize u kojoj se nalazi aktuelni vicešampion. Na kraju krajeva, nedavno smo već bili svedoci trijumfa Galatasaraja nad Fenerom u situaciji kada je tim Ergina Atamana igrao sa petoricom igrača.

Plasman u plej-of izborili su još Anadolu Efes, Darušafaka, Pinar Karšjaka, Banvitspor, Trabzonspor i Turk Telekom.

Četvrtfinalne parove čine:

Fenerbahče Ulker - Galatasaraj
Anadolu Efes - Turk Telekom
Darušafaka - Trabzonspor
Pinar Karšjaka - Banvitspor

Od srpskih internacionalaca u plej-ofu ćemo gledati Nemanju Bjelicu (Fenerbahče Ulker), Bogdana Bogdanovića (Fenerbahče Ulker), Nenad Krstić (Anadolu Efes), Novica Veličković (Trabzonspor), Milovan Raković (Turk Telekom), Zoran Erceg (Galatasaraj) i Vladimir Micov (Galatasaraj).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke