TBL - Bogdanova mirna ruka donela trijumf Feneru

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.03.2017.
20:28
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Turske savladao je Darušafaku u derbi susretu 20. kola Turske košarkaške lige (TBL) i izjednačio se sa Anadolu Efesom na čelu tabele.

Epa/Cem Turkel
Epa/Cem Turkel

Povezane vesti

Poslednja utakmica 20. kola Turske košarkaške lige (TBL) ponela je epitet derbija kola, pošto su snage odmerili istanbulski evroligaši Fenerbahče i Darušafaka.

Ekipa Željka Obradovića uspela je da savlada gradskog rivala rezultatom 79:76 (15:19, 23:22, 19:16, 22:19) i da održi korak za Anadolu Efesom koji je ranije danas lako izašao na kraj sa Tofašom iz Burse.

Turski šampion je uz dosta muke stigao do trijumfa, a srpski internacionalac Bogdan Bogdanović odigrao je važnu ulogu u neizvesnoj završnici.

Fenerbahče je već u drugoj četvrtini imao dvocifreni zaostatak za Darušafakom, ali je do sredine poslednjeg kvartala uspeo da nadoknadi "minus" i da serijom 11:2 napravi deset poena viška.

Uprkos tome Darušafaka je uspela da uvede meč u neizvesnu završnicu i da na kraju promaši dva šuta za produžetak.

Bogdan Bogdanović je na sto sekundi pre kraja, pri vođstvu Darušafake 74:73 postigao četiri vezana poena i odigrao ključnu ulogu u završnici.

Srpski internacionalac je meč završio sa 13 postignutih poena, dok je Nikola Kalinić ubacio dva poena manje. Najefikasniji u redovima Darušafake bili su Vonamejker sa 18 i Klajburn sa 14 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke