TBL - Bogdan i Fener gospodari Bosfora

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.05.2015.
21:41
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahče Ulkera došli su do prve pobede nad Galatasarajem u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Turske košarkaške lige (TBL) a srpski internacionalac Bogdan Bogdanović bio je najefikasniji pojedinac pobedničkog tima.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Finansijska kriza u koju je upao Galatasaraja u tekućoj sezoni uslovila je da već u četvrtfinalu plej-ofa turskog košarkaškog šampionata gledamo reprizu prošlogodišnjeg finala.

Fenerbahče Ulker ušao je u četvrtfinalnu seriju kao apsolutni favorit i taj epitet je opravdao već u prvoj utakmici.

Branilac titule bio je ubedljiv u prvom duelu sa gradskim rivalom pošto je prvu utakmicu u "Ulker Areni" dobio rezultatom 93:67 (29:16, 23:19, 23:16, 18:16).

Pitanje pobednika nije se postavljalo ni u jednom trenutku a srpski internacionalac Bogdan Bogdanović omogućio je Fenerbahčeu da se "odlepi" već u prvoj četvrtini.

Samo u prvoj deonici bek Fenera postigao je 10 poena pa je Željko Obradović do kraja meča iskoristio priliku da ga odmori. Reprezentativac Srbije do kraja je zabeležio još pet poena i meč završio sa dvocifrenim učinkom od 15 poena.

Drugi najefikasniji pojedinac u redovima Fenerbahčea bio je Luka Žorić sa 15 poena, 13 je postigao Jan Veseli, a Nemanja Bjelica je uz smanjenu minutažu zabeležio 4 poena.

Srpski internacionalci iz redova Galatasaraja takođe su imali zapažen učinak. Vladimir Micov postigao je 13, Zoran Erceg 10 poena.

Naredna utakmica na programu je u nedelju, 24. maja a domaćin će biti ekipa Galatasaraja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke