TBL - Bešiktaš preslišao Efes za vođstvo u seriji

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.05.2017.
20:45
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Bešiktaša "preslišali" su Anadolu Efes na startu polufinalne serije turskog plej-ofa. Srpski centar Vladimir Štimac upisao dobru partiju.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Drugoplasirani tim ligaškog dela turskog prvenstva upisao je trijumf nad Anadolu Efesom na startu polufinalne serije plej-ofa koja se igra na tri dobijene utakmice.

Bešiktaš je slavio rezultatom 90:71 (22:25, 26:8, 15:18, 27:20) i tako napravio prvi korak ka plasmanu u veliko finale.


Već u drugoj četvrtini gosti su izgubili korak, u nastavku su pokušavali da se vrate ali je bilo dosta grešaka u odbrani.

Takva postavka stvari omogućila je treneru Bešiktaša Ufuku Saridži da podeli minutažu na sve igrače, a mora se reći da su "rezerve" dale ogroman doprinos.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničkog tima bio je Di Džej Strouberi sa 22 poena (4/6 za tri) i 4 skoka, a pratili su ga Sertač Šanli (15 pts, 7 sk), Vladimir Štimac (12 sk, 6 sk) i Erkan Vejseloglu (11 pts).

Na drugoj strani su se izdvojili Toma Ertel i Doguš Balbaj sa po 15 poena, a pratio ih je Derik Braun sa 14 poena i 9 skokova.

Druga utakmica na programu je u četvrtak, a u sredu se igra drugi meč između Fenerbahčea i Darušafake. Fener vodi 1:0 u seriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke