"Tar Hilsi" šampioni!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 04.04.2017.
08:09
Izvor: Sportske.net

Severna Karolina godinu dana posle bolnog poraza u finalu od Vilanove uspela da stigne do šeste univerzitetske titule!

AP Photo/David J. Phillip
AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Godinu dana nakon poraza od Vilanove, Severna Karolina se vratila u novu bitku za titulu i stigla do trijumfa 71:65 protiv Gonzage.

Tar Hilsi su tako osvojili šestu univerzitetsku krunu u jedanaest finala koliko su odigrali. Ovo je treći naslov pod trenerom Rojem Vilijamsom koji grabi ka statusu trenerske legende.

Utakmica nije posebno oduševila, ali je bilo uzbudljivo u poslednjih pet minuta. Mnogo ličnih grešaka u drugom delu, mnogo bacanja, ni jedni, ni drugi nisu uspevali da pogode gotovo ništa.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, Isaja Hiks je pogodio jedan od ključnih šuteva i doveo Tar Hilse do +3. A onda, prvo sjajna odbrana Kenedija Miksa i zakucavanje Džastina Džeksona su rešili pitanje pobednika, ukrali su loptu u sledećem napadu i to je bilo to.

I pored očajnog šuta Tar Hilsi su slavili, imali su 36%, ali su sjajno igrali odbranu i potpuno isključili gigantskog Poljaka, Przemeka Karnovskog. On je meč završio sa 9 poena, uz očajnih 1 od 8 iz igre.

MVP je Džoel Beri, ubacio je 22 poena za Severnu Karolinu, par dana nakon očajne partije protiv Oregona u polufinalu. Svojim koševima držao je u igri Tar Hilse u prvom delu kada je Gonzaga bila na +3.

Ovo je bio i veliki trijumf, kao i olakšanje za šestoricu igrača koji su bili u timu i prošle godine u izgubljenom finalu. Zbog toga je ovaj trijumf bio i slađi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke