Tanjević vodi "Sokolove": "Cilj je plasman na Eurobasket"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.10.2015.
18:48
Izvor: Sportske.net, kscg.me

Košarkaški savez Crne Gore imenovao je Bogdana Tanjevića za novog selektora "A" reprezentacije te zemlje, a proslavljeni stručnjak postavio je prvi cilj "Sokolovima".

kscg.me
kscg.me

Povezane vesti

Proslavljeni košarkaški stručnjak Bogdan Tanjević u petak je imenovan za novog selektora Crne Gore, a njegova promocija upriličena je tokom popodneva.

Bogdan Tanjević na klupi "Sokolova" naslediće Luku Pavićeviće a prilikom obraćanja medijima postavio je i prvi takmičarski cilj pred svoju reprezentaciju.

"Glavni zadatak će nam biti da se plasiramo na naredno Evropsko prvenstvo, a kvalifikacije za to takmičenje počinju naredne godine. Postoji baza sa kojom se može postići dobar rezultat. Obaveza je da se ekipa plasira na Eurobasket" kazao je Tanjević.

Novi selektor reprezentacije Crne Gore u svojoj biografiji ima titule prvaka Evrope na klupskom i reprezentativnom nivou a poslu se vratio posle godinu i po dana pauze.

"Uželeo sam se i igrača i mislim da možemo napraviti dobar rezultat. Teško je u državi sa 650 hiljada stanovnika pričati o ambicijama, ali želimo da budemo među 15 najboljih na kontinentu" dodao je Tanjević.

Novinare je najviše interesovalo da li je Tanjević već obavio razgovore sa najvećim zvezdama crnogorske košarke koje zbog različitih razloga u prethodnom periodu nisu nastupale za nacionalni tim.

"Tek smo se sinoć dogovorili da preuzmem mesto selektora. Ono što je sigurno, neću putovati da bih razgovarao sa njima, za mene je dovoljan i telefonski poziv. Tako sam radio pre, tako ću raditi i sada" istakao je Tanjević.

Dodajmo još i to da je Bogdan Tanjević četvrti selektor samostalne Crne Gore, pošto su pre njega kormilo držali Duško Vujošević, Dejan Radonjić i Luka Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke