Svima je upalo u oči, zašto je Partizan bio u četvrtom šeširu za žreb Evrokupa?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 29.09.2014.
14:25
Izvor: Sportske.net

Partizan je danas dobio rivale i saznao u kojoj grupi će se takmičiti u narednoj sezoni Evrokupa.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Partizan je današnjim žrebom smešten u grupu E, sa Lietuvosom, Banvitom, Volgogradom, Hapoelom i Asesoftom, a crno-beli su u proceduru žreba ušli iz četvrtog šešira.

Kao redovni učesnik Evrolige, elitnom takmičenju u kome je više od decenije redovno igrao, verovalo se da će beogradski klub biti u povlašćenijoj situaciji. Ipak, u odnosu na rivale koji su slabijeg renomea od crno-belih, Partizan je u izvlačenje ušao iz pomenute pozicije.

Komentarišući žreb za Tanjug, Duško Vujošević je takođe izrazio čuđenje.

„Evroliga počinje da ima čudan odnos prema nama i ja ne mogu a uđem u njihove motive.“, rekao je Tanjugu strateg crno-belih, rekavši da njegov tima očekuje ozbiljan posao u evrokupu.

„Grupa je komplikovana, ekipe su jake i imaćemo teška putovanja. Moramo da budemo skoncentrisani da rašimo problem BAT-a i sa još jednim pojačanjem dođemo do situacije da imamo tim kojio je u stanju da podnese težinu takmičenja u kojem nastupa i dostojeno reprezentujemo klub", rekao je Vujošević Tanjugu.

Inače, vredi pomenuti da su prošlogodišnje propozije utvrđivanja pozicija za žreb takve da se gleda učinak kluba u protekle tri godine u evropskim takmičenjima, te da se za rangiranje dobijaju bonus poeni za ostvarene rezultate, 2 boda za pobedu u grupnoj fazi, 1 za remi i poraz, te po dva boda za plasman u naredne runde takmičenja, bod za polufinale i bod za finale.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke