Šved ostaje, biće Himki jak kao zemlja

Autor: Boban Filipović
subota 22.07.2017.
14:01
Izvor: Sportske.net

Najbolji košarkaš vicešampiona VTB lige je odlučio da produži saradnju sa klubom.

Epa/David Aguilar
Epa/David Aguilar

Povezane vesti

Iz Rusije stiže vest da je Aleksej Šved rešio da ostane u Himkiju do 2020. godine.

Nije poznato kakve uslove mu je klub ponudio prilikom produženja ugovora, ali nema sumnje da se radi o "besnoj" cifri budući da je Rus po povratku u domovinu iz NBA bio najplaćeniji igrač u evropskoj košarci.

Himki je ovog leta bio veoma aktivan i doveo nekoliko zvučnih imena kao što su Stefan Marković, Džejms Anderson, Čarls Dženkins, Andrej Zubkov, Entoni Džil, vratio se i "nebeski skakač" Tajler Hanikat, ali svakako da je ostanak Šveda najveće pojačanje.

Iako je Himki prošle sezone izborio plasman u Evroligu kao vicešampion VTB lige pod vođstvom Duška Ivanovića , uprava ga je smenila i dovela Jorgosa Barcokasa, čoveka koji je pretprošle sezone odveo Lokomotivu Kubanj na F4 Evrolige, a onda dobio "šut kartu" u Barseloni posle razočaravajuće sezone.

Ako grčki stručnjak ukomponije na pravi način igrače koje ima u rosteru, Himki bi mogao da bude najprijatnije iznenađenje u Evroligi sledeće sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jovan Petrovic_fb
Monday, 24.07.2017
03:24

Za Cska bi bilo bolje resenje da su njega doveli nego Caca, iako je Spanac svakako slicniji igrac sa Teoom, ali ovaj je vec bio u Cska gde je igrao odlicno, slican je tip igraca kao Llul, nema sumnje da bi se odlicno snasao.