Sve spremno za spektakl u Kragujevcu - Dolazi Partizan!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.11.2015.
20:46
Izvor: Sportske.net, kkkradnicki.com

Kragujevačka košarka polako, ali sigurno se vraća na veliku scenu, gde i zaslužuje da bude, a u utorak od 19:30h u hali ''Jezero'', ljubitelji ovog sporta imaće priliku da vide duel KKK Radnički i beogradskog Partizana.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Kao što smo ranije već objavljivali, naš proslavljeni reprezentativac Nikola Lončar pokrenuo je ovog leta Kragujevački košarkaški klub Radnički koji je uspešno započeo takmičenje u Drugoj ligi Zapad 2 i ako tako nastavi, možemo ponovo da očekujemo velike košarkaške mečeve u gradu na Lepenici.

A do tada, navijači Radničkog imaće priliku da svoj tim gledaju u prijateljskim mečevima sa našim najboljim klubovima.

Prvi će u Kragujevcu gostovati beogradski Partizan, klub za koji je Nikola Lončar svojevremeno nastupao i taj meč je na programu u utorak od 19 časova i 30 minuta.

U ime domaćina, utakmicu su najavili šef stručnog štaba Nenad Milojević i kapiten Nikola Glišović.

''Bio sam u prilici i da igram protiv Partizana, i da vodim prvi tim Radničkog protiv njih, ovo je drugi put u karijeri. San je svakog trenera da vodi ekipu protiv Partizana, a znamo kakav je to košarkaški brend. Što se igrača tiče, ne treba ih posebno motivisati, momci su spremni da pokažu svoj maksimum'', izjavio je Milojević.

I Nikola Glišović se prisetio svojih uspomena iz nekadašnjih duela sa našim najtrofejnijim košarkaškim klubom.

''Ima tačno 20 godina kada sam imao priliku da budem akter meča protiv Partizana, one serije koju smo nesrećno izgubili 3:2, a poveli smo 2:0 u Beogradu. Tada sam nastupao kao član KK BFC Beočin. Ostali smo, na žalost, bez titule'', kaže Glišović.

Trener Milojević se u ime kluba zahvalio Partizanu na prihvaćenom pozivu za gostovanje u Kragujevcu, iako je sezona u ABA ligi u punom jeku.

''Oni takođe prepoznaju priču koju pravi Kragujevačkikošarkaški klub Radnički.

I to je dokaz dobrog rada u našem klubu. Mislim da dolaze u najjačem sastavu, a biće u Kragujevcu da ispoštuju poziv predsednika kluba Nikole Lončara, tako i naš rad.

Neki od naših mlađih igrača nisu nikad ni videli uživo rivala, a već sutra će zajedno da budu na parketu, da igraju protiv njih. Očekujem da će sam duel da im pruži određenu motivaciju da potom još bolje treniraju. U neko dogledno vreme možda i oni budu deo Partizana.

Rezultat je uvek u prvom planu, a u ovom slučaju očekujem najpre da bude puna hala, intimno se nadam da će tako da bude. Navijači su nas takođe prepoznali, ovih nekoliko kola su u dobrom broju dolazili u Jezero.

Podrškom potvrđuju ispravnost projekta KKK Radnički. Verujem da će masovno da nas bodre u utorak uveče, kao da je ligaška utakmica protiv Partizana'', istakao je Milojević.

U sličnom tonu se nadovezao i kapiten Glišović.

''Partizan je institucija ne samo za naše okvire, već i po evropskim standardima. Ovom prilikom pozivam ljubitelje košarke i naše verne navijače da prisustvuju ovoj košarkaškoj utakmici'', izjavio je Glišović.

Cene ulaznica za ovaj meč su 200 dinara, a prodaja će se odvijati od 12 časova na blagajnama dvorane ''Jezero'', kao i u kafeu ''Pro Bono'' i piceriji ''Lazaro''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke