Svanulo Lebronu, "večni" Novicki, sudar Crnogoraca...

Autor: Boris Jovanović
subota 08.11.2014.
08:50
Izvor: Sportske.net

Klivlend slavio u poslednjoj utakmici zapadne turneje, Dirk Novicki grabi na večnoj listi strelaca, Dalas bez milosti za Jutu. Vučević pobedio Pekovića, Lens Stivenson tražio od trenera da šutne za pobedu i nije pogrešio. Sjajan start Kingsa, u Kanadi igr

Beta/AP Photo/Rick Bowmer
Beta/AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Dobra vest za Kavse je da su posle dva poraza na turneji slavili u Koloradu. Loša, da su daleko od prave igre. Njihova velika trojka je loše šutirala, Lebron je ubacio 22 poena, Lov 19, Irving 12, kombinovali su 19 od 45 iz igre. Ali, čak sedmorica su ubacila dvocifren broj poena što je ohrabrenje, ima još igrača van pomenute trojke koji će preuzeti odgovornost. Imali su i 25 timskih asistencija posle razočaravajuće večeri u Juti kada su izjednačili crni klupski rekord sa 6. Kod Denvera Rendi Foj 28 poena, Nagetsi su bili na -21, uspeli da se spuste na -6 u poslednjih pet minuta, ali nismo videli preokret.

Dalas je lako prošao Jutu od koje treba zbog mladosti očekivati velike oscilacije. Mavse je predvodio Novicki sa 27 poena, deluju dobro sa visokim procentima šuta, i odličnom odbranom. Naterali su rivala da napravi 23 greške. Novicki je inače sada na 22 913 poena u karijeri, uskoro će na večnoj listi preteće Hakima Oladžuvona.

Sjajna utakmica u Arizoni i veliki preokret Kingsa koji igraju kao posednuti. Gubili su sa 11 poena razlike u poslednjoj četvrtini, uspeli da izbore produžetak, nakon dodatnih deset minuta u drugom produžetku su stavili tačku, peta pobeda u nizu. Kazins je ubacio 25 poena, imao 18 skokova, na drugoj strani Goran Dragić 22, najviše u sezoni, Bledso 23, čini se da je pobeda iscurila kroz prste Feniksu. Inače, Kingsi su u produžecima bili bez Kazinsa, Gej je promašio mnogo toga, ali pogodio najbitniji šut koji je prelomio meč, očigledno tim sazreva i za sada je Sakramento najprijatnije iznenađenje sezone.

Iako bez Duranta i Vestbruka Oklahoma se sjajno držala protiv moćnog Memfisa, tima sa kojim su razvili veliko rivalstvo u ovoj deceniji. Odigrali su odličan meč, ali su moćni "Grizliji" ipak odneli minimalnu pobedu. Ibaka je promašio trojku za trijumf, a Memfis je trojkom Konlija prethodno stekao prednost od dva poena. Podsetimo, prošle godine je Oklahoma eliminisala Memfis u epskih 7 mečeva. Konli i Rendolf su nadoknadili odsustvo poena mlađeg Gasola, koji je odigrao 40 minuta, završio sa 8 ponena i 9 skokova. Memfis je dobio svih šest utakmica na startu i izjednačen je sa Hjustonom na vrhu tabele.

Orlando je dobio prvi put na Floridi ove sezone, za Minesotu je gore od poraza to što se povredio Riki Rubio i mogao bi  da odsustvuje par nedelja. Duel Crnogoraca je protekao u izjednačenoj borbi, Vučević 14 poena i 9 skokova, Peković 16 i 7 uhvaćenih lopti. U prvi plan je iskočio mlađani ruki Aron Gordon, ubacio je 6 od 17 poena u produžetku, 19-godišnji momak sa Arizone, inače četvrti pik sa letošnjeg drafta je odigrao odličnu utakmicu.

Gradski derbi u Njujorku je pripao Netsima. Prekinuli su seriju od tri poraza na domaćem terenu od Niksa, a blistao je Deron Vilijams sa 29 poena. Na drugoj strani Melo 20, ali uz mizernih 25% šuta.

Detroit je kod kuće slavio protiv Milvokija, dok je Boston u tesnoj završnici dobio Indijanu. Ruki Markus Smarta se teže povredio za Seltikse koji su dobili kada je Džef Grin uspeo da uhvati loptu nakon promašaja Bredlija i praktično oduzme šansu Pejsersima za poslednji napad. Salinger je kod Kelta ubacio 17 poena, na drugoj strani Hibert 22 poena, 11 skokova, druga pobeda za Boston, ali niko nije slavio, povređeni Smart, videćemo da li je slomio članak ili je u pitanju ipak nešto lakša povreda.

Dva produžetka videli smo u Severnoj Karolini gde je Lens Stivenson tražio od trenera Kliforda da reši poslednji napad, pogodio trojku sa zvukom sirene i presudio Atlanti. Pojačanje iz Indijane je meč završio sa 17 poena, duplo više je postigao Al Džeferson. Na drugoj strani Horford 24, Pero Antić je ubacio 8, uz 3 skoka.

Teže nego što se očekivalo Bulsi su slavili u Filadelfiji protiv Siksersa koji nemaju pobedu. Majk Danlivi je ubacio 12 od 27 poena u trećoj četvrtini, strart od 5-1 je najbolji za Bulse u post Džordanovoj eri. Bili su bez Rouza, ali su nekako priveli posao kraju, iako su vodili u nastavku sa +18. Filadelfija je spustila na poen manjka u poslednjih pet sekundi, ali su gosti bacanjima Hinriha obezbedili pobedu.

Toronto je takođe na 5-1, Kajl Lovri je ubacio 13 poena, imao 10 asistencija i 11 skokova, ptvi tripl dabl u sezoni. Ovo je najbolji start Kanađana u istoriji, a dobili su lakše nego što se očekivalo zahvaljujući lošem šutu Vizardsa...

Rezultati:

Toronto - Vašington 103:84
Boston - Indijana 101:98
Detroit - Milvoki 98:95
Bruklin - Njujork 110:99
Filadelfija - Čikago 115:118
Šarlot - Atlanta 122:119 pr.
Orlando - Minesota 112:103 pr.
Oklahoma - Memfis 89:91
Feniks - Sakramento 112:114 pr.
Juta - Dalas 82:105
Denver - Klivlend 101:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fidel Kastro
Saturday, 08.11.2014
14:08

Raduje me što opširno pišete o NBA mečevima, ali malo više pažnje posvetite Bostonu, Lejkersima i Niksima. Jeste da imaju loše timove, ali imaju istoriju ako ništa drugo. I ne razumem zašto uporno izostavljate Mirzu i Bogdanovića iz Netsa. Jeste da nema naših Srba, ali kad već pominjete Crnogorce i Peru Antića možete i njih dvojicu.
Inače ovaj sistem komentarisanja ja loš.

avatar
Delije Crna Gora
Saturday, 08.11.2014
13:43

Crnogorci, kršni momci!