Svaki tripl-dabl je poseban, ali je ovaj Vestbrukov jedinstven u istoriji košarke!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 23.03.2017.
08:36
Izvor: Sportske.net

Statistika je jasna, ovo niko nikada nije napravio! Pomenimo i solidnog Marjanovića, kao i rehabilitovanog Mirotića. Vučeviću dve asistencije falile za tripl-dabl, uz Jokićeve čarolije i Antetokumpovo letenje, ovo je bila noć Evropljana u NBA!

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Juta se vratila kući, bore se za četvrto mesto i prednost domaćeg terena u prvojh rundi plej-ofa, jasno penal protiv Niksa nisu ispustili. Nije bilo lako, ponovo je blistao Gobert, Francuz je postigao rekord karijere, 35 poena, imao je 13 skokova i 4 blokade. Na drugoj strani Porzingsi 24 poena, Niksi čekaju kraj još jedne neuspešne sezone, dobro su se držali do poslednje četvrtine, vodili u prvom delu, ali za Goberta nisu imali rešenje. Juta je prekinula seriju od tri poraza. Sada sledi direktni okršaj sa Klipersima u subotu.

Šarlot kako rekosmo ne odustaje, slavili su u Orlandu i zadržali kakve-takve šanse za doigravanje. Kemmba Voker je predvodio Hornetse sa 22 poena, na drugoj strani 14 poena, 12 skokova, 8 asistencija, Vučević se razmahao, ali i njegov tim uskoro odlazi na odmor. Pali su u poslednjoj četvrtini kada je možda i veća motivacija gostiju odlučila. Oni su 11. na Istoku, ali imaju tri pobede manje od timova koji su na pozicijama za plej of, do kraja je 11 mečeva. Inače, Hornetsi su počistili Orlando, dobili sve četiri utakmice protiv Medžika ove sezone.

Boston je savladao Indijanu Ajseja Tomas je ubacio 25 poena, ali je i dalje malo zadrđao nakon par mečeva pauze. Ipak, kompletni "Kelti" su kvalitetniji tim od Pejsersa, Al Horford je dodao 15 poena, koliko i Krauder, Bredli je ubacio 18, na drugoj strani Pol Džordž 37, nije bilo dovoljno za Pejserse. Boston i dalje ima dve i po pobede prednosti na drugom mestu Istoka u odnosu na Vašington koji je noćas teškom mukom srušio Atlantu u jednom od derbija Istoka. Bredli Bil je vodio tim iz prestonice sa 28 poena, Vol dao 22, uz 10 asistencija, domaćinu posao olakšan jer su Houksi bili bez Milsapa i Bazmora. Vol je promašivao u prvom delu, ali je svih 22 poena postigao u nastavku. Houksi bez Milsapa ne mogu da pobede nikoga, ali su ostali na petom mestu, imaju pobedu više od Indijane koja je izgubila od Bostona.

Čikago je razbbio Detroit, Nikola Mirotić je odigrao odličan meč. Crnogorac koji igra za Španiju je do pre desetak dana bio van rotacije, onda je rehabilitovan. Ubacio je noćas 28 poena Pistonsima, direktnom rivalu u borbi za poslednju kartu na Istoku. Bobi Marjanović je za nešto više od sedam minuta ubacio 7 poena, pogodio je sva tri šuta, imao dva skoka. Bolji učinak od Bejnsa koji je imao duplo veću minutažu. Ali, malo je to vredelo Pistonsima, koji su delovali kao razbijena vojska u nastavku. U slučaju da oba tima imaju istovetan skor, prednost ima Čikago zbog boljeg rezultata u diviziji. Recimo da je Lavernj bio starter za Bulse, prvi put od kada je stigao iz Denvera, završio je sa 17 poena i 7 skokova.

Milvoki je nastavio da pobeđuje na turneji, Baksi igraju sjajno u poslednje vreme, preslišali su Sakramento. Antetokumpo je ubacio 32 poena Kingsima, pa su Baksi stigli Atlantu na šestom mestu. Oni su tim koji je najbolje igrao u martu, imaju skor 10-2, prvi put su od januara iznad 50%.

Filadelfija je bila lak plen za Rasela Vestbruka i Tander. Plej Oklahome je napravio novi tripl-dabl, 18 poena, 14 asistencija, 11 skokova, 35. ostvarenje u sezoni. Ovaj je poseban, naime nikome nikada nije pošlo za rukom da napravi tripl-dabl bez promašaja. Vestbruk je pogodio sve i bio ključ za 16. pobedu u nizu protiv Filadelfije. Od kada su se preselili iz Sijetla oni nisu izgubili od Siksersa.

Vestbruku je potrebno šest tripl-dablova u poslednjih 11 mečeva sezone kako bi izjednačio rekord Oskara Robertsona iz 1961. po broju ovakvih ostvarenja u jednoj sezoni. Zanimljivo da noćas nije ni šutirao trojke, pogodio je svih šest šuteva za dva poena i šest bacanja.

O fantastičnoj noći Nikole Jokića i pobedi nad šampionom možete čitati ovde.

Rezultati:

Orlando - Šarlot 102:109
Boston - Indijana 109:100
Čikago - Detroit 117:95
Oklahoma - Filadelfija 122:97
Vašington - Atlanta 104:100
Denver - Klivlend 126:113
Sakramento - Milvoki 98:116
Juta - Njujork 108:101

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 23.03.2017
11:27

Pa nije poslo zato sto niko nije sutnuo samo 6 puta. Ovi ameri bi napravili rekord od svega