Šuterska klinika porodice Kari, pogađao i otac i sinovi!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 02.02.2017.
08:05
Izvor: Sportske.net

Geni su to, Del, Stef i Set obeležili NBA veče. Denver ne može ništa bez Jokića, Bjelica solidan, Kavsi prejaki. Bobiju ni mrvice...

Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer
Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Nikola Jokić je propustio još jedan meč, Denver nije imao bez njega nikakve šanse protiv Memfisa.

"Grizliji" su lako prošli Kolorado, Gasol je ubacio 24 poena, ponovo odbrana Nagetsa nije napravila ništa. Nurkić slab u ulozi startnog centra svega 4 poena, po 3 uhvaćene lopte i asistencije.

Da nevolja bude veća uz Jokića i Bartona, povredio se i Galinari, videćemo kakav će tim Meloun izvesti u petak protiv Baksa.

Nemanja Bjelica je ubacio 8 poena, imao 4 skoka i 3 ukradene lopte, ali njegov tim nije imao nikakvu šansu u Ohaju. Negativni januar je Klivlend presekao ubedljivom igrom u drugom poluvremenu kada su "Vukove" spustili na 37 poena.

Lebron je ubacio 27 poena, Kajri Irving imao 14 asistencija, rekord karijere. Minesota je bila na samo -3 na poluvremenu, ali je slom usledio u nastavku. Kavsi su bili bez Kevina Lova, ali je Korver odigrao najbolju partiju od dolaska iz Atlante, ubacio je 18 poena.

Nikola Vučević opet odličan, 15 poena i 15 skokova, ali je Indijana odnela pobedu sa Floride. I uz slabu partiju Pola Džordža, Pejsersi su slavili zahvaljujući odbrani, i Si Džej Majlsu koji je u nastavku ubacio 14 od 16 pooena.

Boston je dobio derbi Atlantika i stabvilizovao vodeću poziciju u diviziji. Savladali su Kanađane krilima nove neverovatne partije, pogađate, Ajsije Tomasa. Ubacio je 44 poena Reptorsima i reprizirao svoj omiljeni deo, poslednju četvrtinu. Tada je postigao 19 poena i prelomio meč za Seltikse. On je dao 18 od 23 poslednja poena za svoj tim, od toga nema odbrane. Na drugoj strani Lovri 32, nije bilo DeRozana, Boston sada ima pobedu i po prednosti nad Torontom, vode na Atlantiku, a drugi su na Istoku.

Bobi Marjanović je ponovo sa klupe odgledao pobedu Detroita. Pistonsi su lako izašli na kraj sa Pelikansima, tačnije dodali su gas u poslednjoj četvrtini, gosti nisu imali odgovor. Koldvel-Poup se potpuno oporavio od povrede, ubacio je 38 poena za Detroit, na drugoj strani "Obrva" Dejvis 31, uz 12 skokova. Ali,od deficita od 8 poena, domaćin je stigao do pobede, u poslednjih 17 minuta meča rezultat je bio 52:24 za domaće. Koldvel-Poup je sasuo rafal od osam trojki...

Majami je nastavio strašnu seriju, dobili su i Atlantu, Vajtsajd je uz 18 poena imao isto toliko skokova. Dragić sjajan sa 27 poena, po 5 skokova i asistencija, ovo je deveta pobeda Hita u nizu, najbolja serija u poslednje četiri godine.

Gradski derbi je pripao Niksima. Njujork je predvođen Porzingisom okrenuo u poslednjoj četvrtini protiv očajnih Netsa, odlične role odigrali su Vili Hernangomez i Saša Vujačić. Prvi je uz 16 poena imao isto toliko skokova, drugi dao 12 poena, dva puta je uz trojku fauliran pa je dao po četiri poena u napadu. Na drugoj strani Bogdanović 15 poena.

U formi je Dalas, lako su izašli na kraj sa Filadelfijom koja je imala odličan januar. Set Kari igra sve bolje, 22 poena, 6 asistencija za Mavse, Salah Mejri je uz 16 poena imao 17 skokova, centar iz Tunisa je odigrao verovatno partiju karijere. Siksersi značajno oslabljeni, bez Kovingtona i Embida.

Klipersi su dobili u Arizoni, Blejk Grifin je odigrao najbolju partiju posle povrede, ubacio je 29 poena odbrani Sansa koja nije ni postojala. Na drugoj strani Bledso je napunio bivši tim, dao im je 41 poen, ali kada primite 124, male su šanse za pobedu. Dva puta su se sansi spuštali na posed, ali nije bilo preokreta, za njih je ovo peti poraz u nizu, a Klipersi su se rehabilitovali za katastrofu od Golden Stejta u prošlom meču.
<

"I'm the originator!" ....Pops had the cannon first.... Dell Curry from the logo!

A video posted by NBA (@nba) on Feb 1, 2017 at 7:45pm PST


br>Voriorsi su nastavili da pobeđuju, Stef Kari je ubacio 39 poena Šarlotu koji je van forme, a jasno da gostovanje u "Orakl Areni" nije baš prilika za vađenje.  Otac Del je bio na tribinama, u stvari pre meča je onako u odelu pogodio trojku, a onda je sin preuzeo "banku". Ubacio je 11 trojki i to iz 15 pokušaja, baš ima silnu motivaciju kada igra protiv "svog grada", tačnije tamo gde je proveo detinjstvo, išao u školu i završio koledž. Za Šarlot ovo je šesti poraz u nizu, deveti kada se gledaju gostovanja. Bolji od ostalih Kaminski sa 24 poena.

Čikago je odigrao verovatno najbolju partiju u sezoni, razbili su Oklahomu, zaledili Tander na -28. Džimi Batler je ubacio baš 28 poena, koliko i Vestbruk na drugoj strani, ali je Oklahoma imala očajne procente šuta. Ovakva jedna pobeda bila je potrebna Bulsima pred gostovanja Hjustonu i Golden Stejtu.

Juta je savladao Milvoki, u svom stilu, spustila je Bakse na 88 poena, Gobert je dominirao sa 26 poena i 15 skokova. "Džezeri" koji vode na Severozapadu, su se probudili nakon prve četvrtine u kojoj su primili 27 poena. Nakon toga su dominirali, do poluvremena b ili na +18, posle je sve bilo stvar rutine.

Rezultati:

Golden Stejt - Šarot 126:111
Oklahoma - Čikago 100:128
Juta - Milvoki 104:88
Feniks - LA Klipers 114:124
Denver - Memfis 99:119
Dalas - Filadelfija 113:95
Bruklin - Njujork 90:95
Majami - Atlanta 116:93
Detroit - Nju Orleans 118:98
Boston - Toronto 109:104
Orlando - Indijana 88:98
Klivlend - Minesota 125:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Leonardo Bonucci
Thursday, 02.02.2017
11:41

Кари је лагано могао да поправи свој рекорд у тројкама да га је Стив Кер пустио последњу четвртину, сплеш брадерси 17/25 тројке невероватно...nНуркићу сад ти је јасно што седиш на клупи..nАјзеа Томас је невероватан, Mr. 4 quarter дефинитивно, заслужио је стартну позицију на ол стару пре Ирвинга!

avatar
nikola nikola1
Thursday, 02.02.2017
09:14

Nurkic pokazuje da ne zasluzuje sansu Denver bez Jokica ne moze nista. Tomas MVP.