Šuška se - Španac MVP Evrolige?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 04.05.2017.
11:51
Izvor: Sportske.net

Kako prenosi dobro informisani izvor, košarkaš španske reprezentacije mogao bi da dobije nagradu za najkorisnijeg igrača Evrolige ove sezone.

EPA/TOLGA BOZOGLU
EPA/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Bliži se kraj prve takmičarske godine u EL, koja je igrana u ligaškom formatu od 16 ekipa.

Plasman u Top 8 izborili su Real Madrid, CSKA, Olimpijakos, Panatinaikos, Fenerbahče, Efes, Baskonija i Darušafaka, malo je nedostajalo da se u plej-ofu nađe i Crvena zvezda mts, kojoj je sa 16 ostvarenih pobeda plasman pobegao u poslednjem kolu regularnog dela.

Završena je i druga faza takmičenja, a pred nama je Fajnal for, koji će se ove godine održati u Istanbulu, u "Sinan Erdem Domu", od 19. do 21. maja.

Učesnici završnice su madridski Real, CSKA, Fenerbahče i Olimpijakos, oni će se boriti za krov Evrope, CSKA i Olimpijakos će se sastati u jednom polufinalu, Real i Fener u drugom.

Uskoro bi trebalo da budu dodeljene i individualne nagrade, a kako prenosi izraelski novinar Dejvid Pik, ona najprestižnija završiće u rukama košarkaša madridskog Reala Serhija Ljulja.

Ljulj
Foto: EPA/EFE/Adrian Ruiz de Hierro

Kombo bek Reala odigrao je 31 meč ove sezone u elitnom takmičenju, bio je pokretačka snaga Reala koji je ligaški deo sezone okončao na čelu tabele, a u proseku je postizao 16,4 poena uz 5,9 asistencija i 1,9 skokova po meču.

Već je ove sezone dobio nagradu za najkorisnijeg igrača EL u novembru, a bio je i najkorisniji igra sedme i 27. runde regularnog dela sezone.

Ljulj ima zaista sjajnu sezonu iza sebe, postao je apsolutni vođa Reala od kako je klub minulog leta napustio Ćaćo Rodrigez, koji se preselio u redove Filadelfija 76ersa u NBA ligi i čini se da bi bilo apsolutno zasluženo da ova prestižna nagrada završi u njegovim rukama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke