Supermenov "sombrero", Portland umalo do rekorda!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 13.11.2014.
08:25
Izvor: Sportske.net

Hauard presudio Pekoviću u Meksiku, sve što Indijana uradi loše, Majami može još gore. Nije greška, Portland je za poluvreme Denveru ubacio 84 poena. Preokret u Arizoni, Vučević odličan u pobedi u hramu košarke, Medison Skver Gardenu.

Beta/AP Photo/Dario Lopez-Mills
Beta/AP Photo/Dario Lopez-Mills

Povezane vesti

Prošle godine su Majami i Indijana vodili veliku bitku za Istok. Ove se mnogo promenilo, Pejsersi nisu posle povrede Pola Džordža u trci za velike stvari, Hit se navikava na život posle Lebrona.

Ipak, oslabljeni gosti iznenadili su na Floridi, iskoristili očajnu igru domaćih koji su uspeli da promašu 10 od 18 bacanja. Uz to Pejsersi su dominirali pod koševima, 53-28, što neko reče, u trenucima kada je Indijana igrala loše, Majami je bio još gori. Hibert je ubacio 16 poena imao 15 skokova, Kris Kopland dodao 17, kod Majamija Vejd 20 poena.

Orlando je odneo pobedu iz Njujorka, to da su Niksi izgubili nije više vest. Ovo je njihov šesti poraz u nizu, u redovima gostiju istakao se Furnije sa 28 poena, najviše u karijeri. U poslednjoj četvrtini  videli smo preokret, Melo je dobio peti faul, sedeo na klupi dva minuta što je Orlando iskoristio i odlepio se. Vučević ponovo odličan, 20 poena i 13 skokova, ovoga puta je vredelo, treća pobeda Orlanda u devet mečeva.

Oklahoma je iznenadila Boston, Redži Džekson je vodio oslabljeni Tander do trijumfa sa 28 poena, na drugoj strani Rondo 20, 12 asistencija, skok mu je nedostajao za tripl dabl.

Za Vašington je loše počelo, nisu mogli da zaustave Brendona Dženingsa koji im je sasuo 16 poena, Detroit je bio na +10. Međutim, kasnije su Vizardsi doveli stvari na svoje mesto, iako je Dženings brojao do 32. Džon Vol se probudio na obe strane terena, domaćin je zaigrao bolje u odbrani, u finišu je i Marsin Gortat postigao par važnih koševa, na kraju je pobeda ostala u distriktu. Vol je završio sa 27 poena i 11 asistencija.

Pol Milsap je sa 30 poena i 17 skokova nosio Atlantu na leđima protiv Jute, domaćin bez nekoliko igrača, uz to Horford je bio slab, ali snažni Milsap je bio eningma za "Džezere". Pero Antić je uz 6 poena imao i 5 skokova.

Lejkersi su izgubili u Nju Orleansu, sedmi put u osam utakmica. Brajant je ispalio svoju kvotu, 33 poena, ali je pobeda pripala Pelikansima koji su odigrali dobru odbranu u ključnim trenucima. Dejvis je uz 25 poen imao 12 skokova, domaćin je bio na +23 tokom meča, u finišu su gosti sa Pacifika samo ublažili poraz.

Portland je rasturio Denver. Gosti su u Koloradu postigli neverovatna 84 poena za poluvreme! To nije rekord, ali jeste drugi najveći broj koševa u istoriji franšize. Još 1986. oni su protiv Golden Stejta ubacili 86 poena. Damijen Lilard je postigao 27 poena,  gosti iz Oregona sau pokazali zavidan nivo energije iako su prethodne večeri jurili i stigli -23 protiv Šarlota.

Kada već pričamo o jurnjavi, Feniks je prošle godine u velikom broju utakmica okrenuo rezultat u drugom poluvremenu. Na te dane podsetili su noćas protiv Netsa, bilo je -19, ali su Sansi na kraju slavili. Sjajan je bio Džerald Grin, uneo je preokret sa klupe, završio sa 28 poena. Dragić je dao 18, uz 6 asistencija.

U Meksiku, trijumf Hjustona nad Minesotom. Hauard se oporavio od bolesti, ubacio je 22 poena i imao 10 skokova pred krcatom dvoranom u Meksiko Sitiju. Ovo je prva NBA utakmica u ovoj zemlji još od 1997. Ovo je treći poraz u nizu za Timbervulvse koji će imati problema bez povređenog Rubija. NIkola Peković je uz 11 poena imao 13 skokova, ali kao i čitav tim u poslednje vreme ima problem sa procentom šuta...

Rezultati:

Vašington - Detroit 107:103
Nju Orleans - Lejkersi 109:102
Njujork - Orlando 95:97
Majami - Indijana 75:81
Atlanta - Juta 100:97
Boston - Oklahoma 94:109
Denver - Portland 113:130
Feniks - Bruklin 112:104
Minesota - Hjuston 101:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke