"Supermen" bez protivnika, Portland "poterao" Mavse

Autor: Boris Jovanović
petak 07.11.2014.
08:26
Izvor: Sportske.net

U noći između četvrtka i petka dva meča. San Antonio se predao pre početka u komšiluku, furiozna četvrtina dovoljna Blejzersima protiv Maveriksa.

Beta/AP Photo/Patric Schneider
Beta/AP Photo/Patric Schneider

Povezane vesti

"Supermen" je leteo. Doduše na vidiku nije bilo Dankana i Tijaga Splitera pošto je Popović odmarao nekoliko igrača, među njima i Manua Đinobilija, pa su veća uzbuđenja u teksaškom derbiju izostala.

Hauard je ubacio 32 poena, imao 16 skokova, Hjuston je dobio i šesti meč u nizu na startu prvenstva.

Sparsi su bili očajni, ubacili su 2 od 20 trojki, ne samo da nisu mogli da zaustave Hauarda koji ih je rasturio do poluvremena, nisu imali rešenje ni za Hardena. "Bradonja" je ubacio 20 poena, imao po 6 skokova i asistencija. Nije bilo potrebe da forsira, u pojedinim trenucima Rokitsi su bili na +31.

Ovo je njihov najbolji start od 1996. kada su doveli Čarlsa Barklija, završili kao treći na Zapadu sa skorom 57-25 i tada ispali od Jute. Oni su takođe dobili prvih šest mečeva, pa izgubili od Lejkersa i onda krenuli u novu seriju od devet pobeda.

Dodajmo na kraju da su sadašnji Roketsi u svih šest mečeva slavili dvocifrenom razlikom i da je to pošlo za rukom još jednom timu, Denveru iz sredine osamdesetih. Naredni meč je ponovo derbi za Hjuston, ugostiće odlični Golden Stejt.

Pobeda protiv Kavsa vratila je samopouzdanje Portlandu. Dobili su Dalas, 20 poena LaMarkusa Oldridža i 18 Lilarda su bili dovoljni u meču u kome je domaćin okrenuo rezultat u nastavk. Blejzersi su vodili i sa +27 u finišu meča prelomna je bila treća četvrtina kada su oduvali Mavse, u tom periodu je Batum ubacio 8 poena, imao 9 skokova i 9 asistencija, umalo da za jedan period napravi tripl-dabl. Do tada nije pogodio ništa, a posle nije ni igrao, nije bilo potrebe pošto je njegov tim stigao do velikog vodjstva.

Oba tima posle pet mečeva imaju skor 3-2.

Portland - Dalas 108:87
Hjuston - San Antonio 98:81

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
goat ronaldo
Friday, 07.11.2014
10:58

ovaj Harden me uporno baca na kladionici...

avatar
Friday, 07.11.2014
13:01

Haurd ti je bio poklon,njega si verovatno pogodio,a ocekivao sam bar 30 poena od Hardena

avatar
Saturday, 08.11.2014
01:12

Nocas msm da ide LeBron vise,Rouz manje

avatar
goat ronaldo
Friday, 07.11.2014
15:30

pogodio sam hauarda...ali sam mislio da ce mec biti na veliki broj poena pa sam igrao i hardena...nijesam ocekivao onako nezainteresovan San Antonio...ali da se ne zalim,preksinoc sam uzeo neke pare...sta mislis nocas???