'Studenti' bez medalje

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.08.2017.
14:09
Izvor: Sportske.net

Univerzitetska reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto u Kineskom Tajpeju pošto je u borbi za bronzanu medalju poražena od selekcije Letonije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Poslednjeg dana 29. letnje Univerzijade koja se održava u Kineskom Tajpeju košarkaška reprezentacija Srbije igrala je za bronzano odličje.

Protivnik reprezentacije Srbije bila je selekcija Letonije koja je u borbi za bronzano odličje slavila rezultatom 81:74 (14:20, 12:15, 25:13, 30:26).


Srbija je odlično otvorila utakmicu, do poluvremena je imala rezultatsku prednost ali je posle pogotka Nikole Pavlovića na startu trećeg kvartala usledio odgovor Letonaca.

Protivnik je napravio seriju 8:0 i smanjio na 37:34 nakon čega je ubrzo usledio i kompletan preokret.

Agresivna igra u odbrani u kombinaciji sa dobrim procentima u šutu doneli su Letoncima preokret, a sa pet trojki na startu poslednje četvrtine rival je zacementirao pobedu.

SRBIJA: Jovanović 5, Brkić 10,  Tejić 15,  Nenadić  21, Veljković, Pavlović 6,  Đoković 17,  Nikolić,  Šarenac, Topalović, Vraneš, Matić.

LETONIJA: Birkans 9, Jaunzems 19 , Ozolinkevičs, Berzins 18, Krumins 8, Plavnieks 19, Rekis 3, Sipolnis, Minajevs 1 , Eiduks 4, Lasenbergs

Srbija je na Univerzijadu otišla u desetkovanom sastavu i zbog toga i četvrta pozicija predstavlja uspeh na kojem treba čestitati stručnom štabu i igračima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke