"Stotka" Baskonije u Istanbulu, Olimpija slavila u Kaunasu

Autor: Nikola Miloradović
petak 31.03.2017.
20:55
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Vitorije ubedljivo je slavila u "Abdi Ipekčkiju" i tako obezbedila plasman u doigravanje, dok je prvak Italije bio bolji od šampiona Litvanije.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Izabranici Sita Alonsa kontrolisali su utakmicu u Turskoj od prvog do poslednjeg minuta, te su na kraju zasluženo slavili sa 80-103.

Već u prvom poluvremenu je bilo jasno da domaćin nema rešenja za ofanzivu španske ekipe, a tokom prvih 20 minuta dogodio se i jedan interesantan detalj, kada je trener Galate Ergin Ataman napustio na teren usled povika sa tribina na njegov račun.

On se ubrzo vratio, ali to nije promenilo stanje na terenu, te je prednost gostiju iz minuta u minut rasla.

Na kraju ubedljivih 23 poena razlike, za 17 pobedu Baskonije u Evroligi ove sezone.

Najbolji u pobedničkom sastavu Kim Tili sa 20 poena i četiri skoka, ratili su ga Iliman Diop sa 18 poena i pet uhvaćenih lopti.

Johanes Fojtman je dodao 15 poena, dok su po 11 poena i sedam asistencija upisali Larkin i Hanga.

Hikman Hickman

Olimpija Milano slavila je na gostovanju Žalgirisu, na kraju je veoma tesan meč završen pobedom gostiju rezultatom 84-88.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, dobili su prvi kvartal sa devet poena razlike, da bi gosti do poluvremena deficit spustili na samo dva poena.

Do kraja treće četvrtine Repešini izabranici su uspeli i da poranaju rezultat, da bi na samom kraju stigli i do preokreta.

Na oko minut do kraja trojkom Ćinćarinija gosti odlaze na plus četiri, Žalgiris potom vezuje tri poena preko Ulanovasa i Jankunasa, potonji je na pola minuta do kraja bio polovičan sa linije penala.

Ćinćarini je potom bio precizan sa linije penala, Pengos je u narednom napadu izgubio loptu i tu je bio kraj Žalgirisa. Do kraja su pokušali da sustignu prednost gostiju, ali nisu uspeli, te je Armani upisao osmi trijumf ove sezone.

"Manekene" je predvodio Džamel Meklin sa 17 poena, isto toliko je upisao i Ćinćarini, 16 je dodao Hikman, dok se na 12 zaustavio Davide Paskolo.

Dvocifren je bio i Abas sa 13 poena, bivši igrač Partizana i Milan Mačvan dodao je sedam, dok je Raduljica meč završio sa skromnih šest poena.

U poraženom sastavu 16 poena Pengosa, 15 je dodao Lekavičijus, dok su dvocifreni bili i Motum sa 11, kao i Jankunas sa 12 i Milaknis sa 10 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke