Stiv Ker trener sezone u NBA ligi

Autor: Beta Beta
utorak 26.04.2016.
23:42
Izvor: Beta

Trener Golden stejta Stiv Ker proglašen je za najboljeg trenera u tekućoj NBA sezoni, saopšteno je danas na sajtu takmičenja.

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Ker je u svojoj drugoj godini s Golden stejtom oborio rekord lige sa 73 pobede i devet poraza u regularnom delu sezone, koji je prethodno držao Čikago 20 godina.

On je dobio 64 prve nominacije i ukupno je osvojio 381 poen od 130 članova komisije sačinjene od sportskih novinara iz SAD i Kanade.

Ker je pobedio trenera Portlanda Terija Stotsa sa 335 poena i 37 prvih nominacija i trostrukog dobitnika ovog priznanja, trenera San Antonija Grega Popoviča sa 166 poena i 10 prvih nominacija.

Treneri su za prvi nominaciju dobijali po pet, za drugu po tri i za treću po jedan poen.

Ovaj 50-godišnji trener nije tokom cele sezone predvodio Golden stejt, jer je zbog operacije ledja propustio 43 utakmice početkom godine. Za to vreme njegov zamenik i asistent Luk Volton je ostvario 39 pobeda i četiri poraza.

Aktuelni šampion je ove sezone zabeležio i najbolji start od 28 uzastopnih pobeda, ostvario je i 34 uzastopna trijumf na gostovanjima, a računajući i kraj prošle sezone upisali su i 54 uzastopne pobede na domaćem terenu.

Takodje, Goldne stejt je postao prva ekipa u istoriji koja nije izgubila dve utakmice zaredom tokom regularnog dela sezone i nije dvaput poražena od jednog tima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Surovi
Wednesday, 27.04.2016
09:27

1.Teri Stots-Covek je ostao bez ekipe u Portlandu, niko nije mogao da pretpostavi da ce imati vise od 25 pobeda, a kamoli da odu u PO sa seste pozicije. 2.Bred Stivens-Covek je bez superstara u ekipi umalo uzeo trec mesto na istoku. Dzej Krauder, koji je u Dalasu ulazio da napravi faul, kod Stivensa je igrac sa 20ppg. 3.Luk Volton/Stiv Ker jer su srusili rekord(iako imaju najjaci tim, prepun superstarova,a pola lige tankuje). 4.Dvejn Kejsi, drugo mesto na istoku niko nije prognozirao Reptorsima, sjajan tim je oformio, napravio stabilnu fransizu, veliki uspeh.

avatar
Radovan Filipovic
Wednesday, 27.04.2016
08:05

Proopustio na početku sezone 43 utakmice...a u regularnom delu se igra 82...pola ligaskih utakmica je propustio. A, drugo, ne kapiram šta je poenta dati nagradu za najboljeg trenera njemu kad ima najjaču ekipu, po mom mišljenju, trener Bostona, Bred Stivens je trebalo da dobije..

avatar
MarkoDjordjevic
Wednesday, 27.04.2016
01:12

Bred Stivens je pokraden. Napravio je cudo sa ekipom Bostona. Ker em nije trenirao ekipu GS-a cele sezone, em ima ekipu prepunu all starova. Jesu oborili rekord Bulsa, ali uz obilnu pomoc sudija. Bice mi drago da vidim kako ce ih San Antonio sahraniti u finalu WC-a, ako uopste dodju do tamo bez Karija.

avatar
Surovi
Wednesday, 27.04.2016
14:05

Sad ce Bradonja da resi :D