Štimac za Evroligu - Neka nova Zvezda!

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.11.2015.
15:37
Izvor: Sportske.net

Centar Crvene zvezde Telekom Vladimir Štimac oglasio se u svom blogu za Evroligu, gde je uporedio klub iz vremena kada je odlazio, u odnosu na današnju, evroligašku Zvezdu u koju se vratio.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Vladimiru Štimcu nije trebalo mnogo vremena za adaptaciju na ekipu Crvene zvezde, što i ne čudi, jer je doživljava kao svoj klub koji najviše voli.

Na tu temu je pisao u svom najnovijem blogu za Evroligu, iz koga vam prenosimo najzanimljivije delove.

''Sjajno je vratiti se u Evroligu u dresu Crvene zvezde. Možda neki od vas ne znaju da sam na startu ove sezone bio član Estudijantesa u Madridu, ali uz opciju da mogu da odem u neki od evroligaških klubova. I Zvezdin poziv je stigao! Znajući da bih se vratio kući i da je Zvezda moj klub, odluku o dolasku ovde sam brzo doneo.

Prošlo je više od pet godina od kada sam igrao u Zvezdi. Kada sam otišao, trener je bio Svetislav Pešić, a Zvezda bila u usponu. Ali sada, kada sam se vratio, mogu da kažem da sam zatekao potpuno drugačiji sistem - Zvezda je sada nešto potpuno novo!

Predsednik kluba je postavio sve na svoje mesto i Zvezda je sada pravi evroligaški tim sa najboljim uslovima za svoje igrače. Klub  je postavljen na zdrave temelje i može da se razvija u pravom smeru, a kao neko kome je Zvezda u srcu, mogu samo da budem srećan zbog toga.

Osećaj da ponovo nosim Zvezdin dres je sjajan. Zvezda ima posebno mesto u mom košarkaškom životu. Neverovatan je osećaj igrati pred našim navijačima. Oni nam daju dodatnu energiju da na terenu damo sve od sebe. U atmosferi koju prave naši navijači, protivnicima je veoma teško, pogotovo što i naši igrači na terenu dobiju dodatnu snagu.

Nisam igrao na prvoj utakmici protiv Strazbura, ali su mi saigrači rekli da su veoma težak rival i da nas očekuje teška utakmica. Nažalost, meč u Francuskoj će imati i posebnu pozadinu, zbog tragedije koja se dogodila u Parizu. Utakmica će sigurno biti nabijena emocijama, jer Francuzi prolaze kroz težak period. Sve je to užasno i ja samo mogu da im izrazim saučešće.

Što se košarke tiče, u našoj grupi A je sve otvoreno. Do sada su viđene samo dve pobede gostiju. Fenerbahče je dobio nas u Beogradu, a mi smo pobedili Bajern u Minhenu. To govori koliko je grupa teška i kolika je prednost domaćeg terena za sve timove.

Utakmica protiv Strazbura bi mogla da bude ključna za nas. Bićemo spremni i nadam se ostvariti još jednu pobedu u gostima''
, istakao je, između ostalog, Vladimir Štimac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke