Štimac: "Plasman na OI bitniji od toga da li ću ići u Rio"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.07.2016.
21:42
Izvor: Sportske.net

Centar košarkaške reprezentacije Srbije Vladimir Štimac istakao je večeras da "Orlove" čeka veliko iskušenje u duelu sa Česima, a osvrnuo se i na svoj status u nacionalnom timu.

fiba
fiba

Povezane vesti

Nakon večerašnjeg treninga košarkaške reprezentacije Srbije u "KombankAreni" novinarima se obratio i Vladimir Štimac koji je za medije izneo svoja očekivanja od sutrašnjeg duela sa selekcijom Češke Republike.

"Reprezentacija Češke je sastavljena od nezgodnih igrača koji su igrali Evroligu dosta godina. Jako ozbiljna ekipa, treba ozbiljno pristupiti utakmici jer protivnik nije za potcenjivanje iako su izgubili od Letonaca" kazao je Štimac.

Reprezentacija Srbije sutra od 21 čas igra protiv Češke u polufinalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu, a evo šta Štimac vidi kao ključ za uspeh.

"Skoncentrisano, fokusirano... Mislim da smo spremni za sutrašnju utakmicu ali neće biti lako jer su Česi izvanredan tim koji predvodi izvanredan trener sa kojim sam radio dok sam bio u Nimbruku. Biće sutra zanimljiva utakmica, nadam se pobedi" dodao je Štimac.

Prethodnih dana selektor Aleksandar Đorđević kazao je da Vladimir Štimac predstavlja srce ekipe pa je bilo očekivano da reprezentativni centar napravi osvrt na tu temu.

"Ne bih to da potenciram mnogo. Svi ovi momci su uradili isto što i ja, ostavili porodice... Tu smo svi zajedno, svako je isto dao, koliko ja toliko i drugi, neki čak i više. Sebe stavljam u isti red sa timom jer svi znamo koliko je ekipa važna i koliko je kult reprezentacije važan za nas. Reprezentacija je uvek najvažnija svima" istakao je Štimac.

Upitan da prokomentariše svoj status u nacionalnom timu ukoliko Srbija izbori plasman na Olimpijske igre Štimac je kazao da prvo treba "izvaditi vizu'.

"Meni bi prvo značilo da se plasiramo na Olimpijske igre, a da li ću ići u Rio to ćemo videti. Za reprezentaciju sam uvek tu, prvo treba da se plasiramo pa onda da razmišljamo o Riju jer je sutrašnja utakmica stvarno nezgodna i Česi uopšte nisu naivni" zaključio je Štimac.

Sutrašnja polufinalna utakmica na OKT u Beogradu između Srbije i Češke igra se od čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 07.07.2016
23:49

Obavezno da ide u RIO! TO je pravi stav jednog ne tako dobrog igraca. UVek je tu i drzi odlicnu atmosferu u ekipi. 2,3 minuta po mecu dovoljno.

avatar
reddevils
Thursday, 07.07.2016
22:01

Covek primer...

avatar
Greote
Thursday, 07.07.2016
21:57

Bas gotivan lik , i kad je na klupi uvijek gori , volio bih da podje na OI , iako bi vjerovatno Bobi znacio vise za igru

avatar
Steffi
Thursday, 07.07.2016
21:55

Brat, ubedljivo najgori igrac u reprezentaciji ali zasluzuje da vidi Rio :D

avatar
Nikola Domazet
Friday, 08.07.2016
09:18

Ne bih rekao da je najgori, po mom misljenju Dangubic i Simonovic su mnogo mnogo losiji za sada

avatar
Steffi
Friday, 08.07.2016
13:02

Slazem se, njih ne uzimam za ozbiljno, i onako ne verujem da ce ih Sale zvati.