Štimac demolirao Darušafaku!!

Autor: Nikola Miloradović
subota 12.11.2016.
17:58
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš Crvene zvezde bio je ubedljivo najzaslužniji za trijmuf Bešiktaša nad turskim evroligašem.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Izabranici Dejvida Blata nisu imali rešenja za srpskog centra Vladimira Štimca.

Bivši centar Zvezde briljira ove sezone u istanbulskim "Orlovima", ali niko nije ni sanjao da će gotovo sam savladati jednu od najjačih ekipa u Evropi.

Na kraju je bilo 77-75 za ekipu Ufuka Šarice, gosti su bili bolju samo u prvom kvartalu.

Na isteku prvih 10 minuta, vodila je Darušafaka sa četiri poena razlike, na poluvremenu je bilo nerešeno, a u poslednji kvaratal se ušlo sa pola koša razlike za domaćina.

Poenima Štimca, otišli su na plus tri samo 30ak sekundi do kraja, uzvratio je Moerman trojkom i tako poravnao rezultat na nešto više od 20 sekundi do kraja.

Stroberi je fauliran na drugoj strani, pogodio je prvo bacanje, promašio drugo. U narednom napadu Vims je napravio prekršaj na 16 sekundi do kraja, odmah su gosti zatražili tajm-aut. Krenuli su potom u napad, na pet sekundi do kraja je šutirao Vonamejker, promašio je, Vims je došao do lopte, igrači Darušafake su ga odmah faulirali, te je bivši košarkaš Strazbura otišao na liniju penala.

Prvo je pogodio Vims, drugo promašio, Vil Klajburn je pokušao da donese pobedu svom timu sa polovine terena kako je imao samo tri sekunde do kraja. Nije pogodio, slavlje na tribinama je počelo.

Fantastični Štimac je bio ubedljivo najbolji akter susreta, upisao je 28 poena (12/14 za dva, 4/6 sa linije penala), pet skokova i jednu blokadu.

Sa po 12 su ga pratili Majkl Rol i Di Džej Stroberi, 11 je dodao Kajl Vims.

U poraženom sastavu Vilbekin 12 poena, Bertans, Moerman i Klajburn po 11, Vonamejker 10 uz pet asistencija.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toti 10
Saturday, 12.11.2016
20:01

Stimac je pre svega veliki profesionalac i radnik, to mu se sad vraca. Uvek se podredi kolektivu u ovom trenutku imamo Jokica, Kuzmica, Stimca, Bobija, Raduljicu, Milutinova koji da je bio pametniji ostao bi bar jos jednu sezonu u Partizanu, ali on je izabrao Olimpijakos i sad nikako da pronadje sebe, Bobi je izabrao NBA i sad opet dobija sansu na kasicicu.

avatar
Jedan jedini
Saturday, 12.11.2016
19:21

ovi se takmiče u ligi šampiona a ovi u evroligi.Zanimljivo.....😂😂😂

avatar
KevinDurant
Saturday, 12.11.2016
19:03

Izgleda da Bobi opet neces videti repku, salu na stranu Stimara stvari razbija u ovoj formi je sigurno jedan od najboljih u evrope stvarno svaka cast

avatar
delije niksic
Saturday, 12.11.2016
19:01

Bravo Stimara,samo guraj!

avatar
nikola nikola1
Saturday, 12.11.2016
18:59

Unistio ih je.