Stigao odgovor iz Zagreba: ''Sa Zvezdom imamo dobre odnose!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.04.2016.
16:01
Izvor: Sportske.net, hrt.hr

Prema očekivanju, nije se dugo čekalo na odgovor iz Cedevite, posle današnje vesti da je Crvena zvezda prijavila Evroligi ideju Zagrepčana da prihod sa predstojećeg meča bude namenjen Vukovarskom vodotornju.

Beta/Branislav Božić/DS
Beta/Branislav Božić/DS

Povezane vesti

Kao što već znate, iz zagrebačkog evroligaša juče je stigla vest da će utakmica protiv Crvene zvezde Telekom u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige imati i ''humanitarni karakter'', pošto će sav prihod od ulaznica biti namenjen obnovi Vukovarskog vodotornja.

U Srbiji je to shvaćeno i kao provokativan gest Zagrepčana, zbog podsećanja na ratna dešavanja iz devedesetih, pa je prvi čovek Zvezde Nebojša Čović reagovao tako što je ceo slučaj prijavio nadležnima u Evroligi.

Nekoliko sati posle te informacije, Hrvatska radio televizija je objavila izjavu direktora Cedevite Davora Užbineca.

On je naglasio da nije u pitanju bila nikakva provokacija i da se ''slučajno dogodilo'' da je baš Crvena zvezda Telekom rival Cedeviti u ovoj utakmici humanitarnog karaktera.

''Akcija je humanitarnog karaktera, reč je o sportu, Cedevita želi na taj način pristupiti utakmici. Ove godine odlučili smo da odigramo jednu utakmicu u dobrotvorne svrhe, slučajno se dogodilo da je to utakmica sa Zvezdom, ali mogla je biti bilo koja druga utakmica.

Nismo uopšte mislili da će se taj potez shvatiti na ovaj način. Sa Zvezdom imamo dobre sportske odnose, od njih uvek imamo dobar prijem.

Na utakmici Evrolige nije bilo tako dobro, bilo je raznih nacionalnih vređanja, mi ih nikad nismo tako dočekali, isto tako upoznaćemo ih s našom namerom i mislimo da ne bi trebalo nikakvih problem
a'', poručio je Užbinec.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke