Šteta - Juniori Mege posle velike borbe zaustavljeni u finalu!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 21.05.2017.
10:38
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Bemaksa nisu uspeli da osvoje trofej na Evroliginom turniru za košarkaše mlađe od 18 godina.

Mega Leks/Ivica Veselinov
Mega Leks/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Osvajač "Adidas Next Generation" turnira je ekipa CFBB Pariza, koja je u finalu savlada juniore Mega Bemaksa rezultatom 65-58.

Utakmica je bila veoma neizvesna, puna preokreta. Izabranici Vlade Vukoičića su bolje otvorili meč, došli i do osetnije prednosti sredinom kvartala, ali su Francuzi serijom trojki uspeli da ih stignu, do kraja deonice i preokrenu rezultat.

U drugom kvartalu Parižani povećavaju prednost, odlaze sa pet poena viška na odmor, a u nastavku je Mega sjajnom serijom stigla do preokreta.

Dobili su treću deonicu sa 18-8 i u poslednjih 10 minuta ušli sa pet poena viška.

Ipak, u odlučujućem kvartalu su Francuzi bili skoncentrisaniji, te su vratili prednost i na kraju došli do pobede i trofeja.

Ekipu Pariza je predvodio Fervrije sa 17 poena, odličan i Janik Blan sa 15 poena i po pet skokova i asistencija, dok je dvocifren bio i Teo Maledon sa 13 poena.

U Megi se istakao Gruzijac Goga Bitadze sa 17 poena i čak 20 skokova (10 of, 10 def), pratili su ga Nikola Mišković sa 15 poena i Islamović sa 11.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Black King
Sunday, 21.05.2017
11:16

ae da se ne lazemo ljudi nikad slabija evroliga , a i to da niste pokrali pare nista nebiste ni uradili....

avatar
mosala1983
Sunday, 21.05.2017
10:46

Титула није битна битно је да из генерације изађу два три добра играча и да заиграју,сениорску кошарку. Звезда је у више наврата играла финала а мало ко игра сениорски баскет. Да ли Симанић звучи познато. Е храбри радоња што учини јадан био не био.

avatar
Bari 1991
Sunday, 21.05.2017
10:56

posle svega sto je Radonjic vi mu pronalazite manu,pa Simanic mora da radi na tijelu jer je premrsav i da ga ubaci on ne moze da cuva nijednu cetvorku u evropi zato ne pricaj nesto bzv a i treba da zasluzi sansu primjer Guduric je prosle sezone dobio sansu i iskoristio je a ima i onih koji je nisu iskoristili a dobijali su je a to su Tejic i Rebic a pogotovo je Tejic dobijao.

avatar
mosala1983
Sunday, 21.05.2017
14:34

Тејић није добијао шансу не причај небулозе. Изашао је један Гудура то је све. Да нисам својим очима гледао па да теби поверујем. Све је истина. Даје радоња клинцима по два минута и то у добијеним утакмицама и то је истина. Тај Тејић греје клупу цео меч звезда води двадесет и тако целу сезону својим очима гледао у арени и пиониру.. И онда дечурлија ко ти пише нема физикалије не скаче добро и слично. Једина истина је да тренер нема петљу да клинцима да минуте. На свему осталом радоњи свака част. Ова је огромна замерка. Истинита. Па ти пиши неболузе и мало изгуглај минутаже тако се не постаје играчвећ полупрозвод а много их јр код човкета било много

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 21.05.2017
10:57