Stefan Marković razbio Himki!

Autor: Boban Filipović
nedelja 09.04.2017.
18:19
Izvor: Sportske.net

Pre utakmice dugogodišnji reprezentativac Srbije je dobio priznanje za najkorisnijeg igrača VTB lige u martu, a onda održao čas košarke u Podmoskovlju.

EPA/JORGE ZAPATA
EPA/JORGE ZAPATA

Povezane vesti

U direktnom duelu za drugo mesto na tabeli, Zenit je kao gost savladao Himki rezultatom 74:66.

Šved i družina su bolje otvorili utakmicu, Himki je dobio prvu četvrtinu sa 23:15, ali je u drugoj usledio odgovor gostiju iz Sankt Petersburga i zaostatak je smanjen na svega tri razlike pred odlazak na veliki odmor. U trećem periodu je četa Vasilija Karaševa mlela rivala, preuzela vođstvo, na ulazu u olučujućih deset minuta Zenit ulazi sa plus 8 i tu prednost uspeva da sačuva do kraja.

Stefan Marković
je bio fenomenalan, postigao je 18 poena (4/6 za dva, 2/6 za tri, 4/6 sl. bacanja), imao po 6 skokova i asistencija, kao i tri krađe za 33 minuta na parketu. Pefi je "uhapsio" Alekseja Šveda koji je, iako najefikasniji u timu Himkija sa 18 poena, pogodio samo 5 od 15 šuteva iz igre (7/7 bacanja) i prodao pet lopti. Sve u svemu, MVP partija najkorisnijeg igrača VTB lige u martu mesecu.


Marković je izveo i potez utakmice, u Teovom stilu je asistirao za Karaševa, koji je sjajno dodavanje srpskog plejmejkera krunisao zakucavanjem.


Sergej Karašev je bio najefikasniji akter utakmice sa 23 poena, dvocifren kod pobednika je bio i Harper sa 13 poena, a valja dodati da je Zenit igrao bez svog najboljeg strelca Rajana Tulsona.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markо Đorđević
Sunday, 09.04.2017
19:32

Ubediti ga da ostane makar jos ovo EP...Da uzme zlato pa onda nek se oprosti. Covek igra najbolju kosarku zivota, Pefi igracina !

avatar
Stefan77
Sunday, 09.04.2017
19:20

Steta sto nece vise za rep...

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Sunday, 09.04.2017
18:38

A jbg Pefi ako je se oprostis od repezentacije zlatom sa evropskog, jbg bas!