Stef ruši granice, čudo u Ohaju, Bobi bez šanse kod Italijana!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 08.03.2016.
09:06
Izvor: Sportske.net

Voriorsi podigli glavu nakon poraza u Los Anđelesu. "Grizliji" sa rezervnom ekipom srušili Lebrona u Klivlendu, "promena" na klupi San Antonija nije donela ništa Bobiju Marjanoviću.

BETA/AP Photo/Michael Conroy
BETA/AP Photo/Michael Conroy

Povezane vesti

Novi rekord za Stefa. Postao je prvi igrač u istoriji kome je pošlo za rukom da postigne 300 trojki u sezoni. Orlando je u finišu uspeo da smanji prednost domaćih, ali 45. pobeda u nizu za Golden Stejt kod kuće nije došla u pitanje.

Kari je ubacio 41 poen, dve večeri nakon brodoloma na jugu države u Los Anđelesu.

Podsetimo MVP je u februaru Medžiku ubacio 51 poen, tada je postigao 10 trojki, sada 7. Kod Orlando Aron Gordon u svom rodnom gradu 20 poena i 16 skokova, Oladipo je dodao 19 koševa, Vučević je propustio meč u kome je Medžik ionako bio bez nade.

Probudio se Čikago, do druge pobede u nizu stigli su bez Batlera. On mora da bude oprezan sa kolenom, ekipa je našla način da trijumfuje, Gasol je napravio tripl-dabl, 12 poena, 17 skokova i čak 13 asistencija. To je deveti tripl dabl u karijeri za Španca.

Pelikansi su savladali Sakramento, Kazins je ubacio 40 poena i uhvatio 16 lopti, ali se radovao Entoni Dejvis. "Obrva" je uz 31 poen imao 10 skokova, njegov tim se vratio iz minusa od 17 poena, prvi put su poveli u drugom poluvremenu tek 36 sekundi pre kraja. Tada je Dante Kaningem pogodio trojku i prelomio meč. Težak poraz za Kingse, napravili su mnogo grešaka u poslednjoj četvrtini, ukupno 24, i sada kasne pet i po mečeva za Hjustonom koji drži poslednju plej-of poziciju na Zapadu. Doigravanje izmiče iz ruku Kingsima...

Klipersi su protutnjali kroz Teksasa, Kris Pol je u trećoj četvrtini postigao 18 poena, više nego čitav tim Mavsa zajedno. Dalas je delovao umorno kada se rešavala, posledica napornim mečeva u poslednje vreme, pa su gosti drugo poluvreme dobili sa 21 razlike i okrenuli meč. Pol je ubacio 27 poena, DeAndre Džordan protiv nesuđenog kluba imao 23, uz 20 skokova. Zviždali su mu svaki put kada primi loptu, ovo je njegov drugi dolazak u grad od kada se letos predomislio i ostalo u Los Anđelesu, ali na kraju je publika pre vremena počela da napušta dvoranu.

Iznenađenje u Klivlendu, sa svega osam igrača Memfis je dobio favorizovane Kavse. Toni Alen je odigrao sjajan meč, ubacio je 26 poena, najviše u sezoni, "Grizliji" su bez četiri startera, Konlija, Rendolfa, Gasola i Mata Barnsa slavili u Ohaju. Lebron je ubacio 28 poena, imao i 9 skokova i 5 asistencija, preskočio je Džona Havličeka na 13. mestu večne liste strelaca, ali je to slaba uteha. Kao da su Lebron i kompanija potcenili Memfis, u finišu je bilo kasno, veteran Karter je realizovao četiri slobodna bacanja u poslednjih 13 sekundi i svom timu obezbedio neočekivanu pobedu.

Izgubili su i Sparsi, u Indijani. Nije bilo Grega Popovića, Mesina je neslavno završio ovaj meč u kome je bio glavnokomandujući. Monta Elis i Pol Džordž su iskombinovali 49 poena za pobedu domaćih kojom je prekinuta serija od osam trijumfa San Antonija.

Leonard i Oldridž postigli su po 23 poena za Sparse, Italijan nije pružio šansu Marjanoviću. "Pop" će zbog porodičnih problema biti odsutan i večeras u Minesoti, a vratiće se na klupu u četvrtak, kada u Teksas stiže Čikago.

Inače, ovo je bila najgora šuterska noć u sezoni za San Antonio, bili su oko 35% šuta.

Kemba Voker je nezaustavljiv, vodi Hornetrse ka plej ofu. Obeležio je njihovu četvrtu pobedu u nizu sa 34 poena protiv Minesote. Kod gostiju Bjelica i dalje van stroja zbog povrede.

Rezultati:

Šarlot - Minesota 108:103
Indijana - San Antonio 99:91
Klivlend - Memfis 103:106
Dalas - Klipers 90:109
Nju Orleans - Sakramento 115:112
Čikago - Milvoki 100:90
Golden Stejt - Orlando 119:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke