Starter Žo, buđenje šampiona, Vestbruk fascinira i gubi!

Autor: Boris Jovanović
subota 28.02.2015.
08:44
Izvor: Sportske.net

U noći u kojoj smo videli čak 14 mečeva, Lovernj prvi put počeo NBA meč. Konačno pobeda San Antonija, Rasel Vestbruk izjednačio rekord Lebrona Džejmsa. Par iznenađujućih rezultata, Vučević još jednom sjajan, njegov tim namučio lidera Istoka.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

U Kanadi je domaćin platio ceh za poraz lidera od Klivlenda. Stef Kari mnogo raspoloženiji nego u Ohaju, uz malu potrošnju je ubacio 22 poena, imao 6 skokova i 5 asistencija, Klej Tompson je dodao 25 poena.

Nije bilo jednostavno, mirisalo je na tuču, posle sukoba u kome su obojica promašili po kroše Ezeli i Hansbro su isključeni krajem treće četvrtine.

Kanađani su promašili 18 od 19 šuteva u prvoj četvrtini, postavili crni rekord od 5.3 procenta šuta u jednom periodu, a u poslednjem delu meča su uspeli da promaše i 16 šuteva u nizu.

Klipersi su spustili Memfis na 37% šuta i odneli pobedu iz Tenesija. U poslednje vreme mnogo bolje igraju odbranu, predvodio ih je Kris Pol sa 19 poena i 13 asistencija, dok je DeDžordan bio sjajan pod koševima, uhvatio čak 22 lopte. Pobediti Memfis odbranom je jedna od najtežih stvari, svakako da Riversovi Klipersi deluju mnogo zrelije nego na startu, iako nedostaje povređeni Grifin.

Clippers Grizzlies Basketball

Ovim je prekinuta i dominacija Memfisa nad timovima iz El-Eja, do sinoć oni su osam puta u nizu dobili, bilo Kliperse, bilo Lejkerse. Uz to Klipsi su njihova mušterija, dobili su ih osam puta u nizu, ali je sinoć izostao uobičajeni scenario.

Kad smo kod Lejkersa, iznenadili su Milvoki, i to je treća pobeda u nizu za tim sa Pacifika. U stanju u kome se nalaze ovo je mali praznik za njih, Vejn Elington je bio junak pobede, ubacio je 11 poena u nizu u poslednjih šest minuta i prelomio meč.

Thunder Suns Basketball

Portland je okrenuo meč protiv Oklahome i pokvario treći uzastopni tripl-dabl Rasela Vestbruka. Plej Oklahome je ubacio 40 poena, imao 13 skokova i 11 asistencija, ali je ponovo bio na gubitničkoj strani. On je postao prvi čovek od 2009. i Lebrona kome je pošlo za rukom da u tri utakmice u nizu napravi tripl-dabl.

Blejzersi su bili na -15 u trećem periodu, ali su topili prednost Tandera, koševima Oldridža u poslednjih pet minuta su stigli u egal. Rešeno je u poslednjem minutu, Alfalo je bio precizan sa penala, na kraju je Lilard dotukao goste. Kod Portlanda Oldridž 29 poena, 16 skokova, na goste se verovatno odrazio umor od prethodne večeri kada su igrali produžetak u Arizoni.

Spurs Kings Basketball

Šampion je prekinuo seriju od četiri poraza, slavili su u Sakramentu. Toni Parker je odigrao najbolji meč u poslednjih mesec dana, završio je sa 19 poena, 5 skokova i 4 asistencije i pogurao svoj tim ka trijumfu. San Antonio je napravio samo šest grešaka, ubacio 29 od 32 bacanja, pa i pored ne baš impresivnog šuta su prošli Kaliforniju. Posao im je olakšalo neigranje Kazinsa.

Jazz Nuggets Basketball

Denver gubi u seriji, pobedu iz Kolorada je odnela Juta, poletniji gosti su pretrčali Nagetse, predvodio ih je Fejvors sa 21 poenom i 10 skokova. Imao je i tri blokade, kod domaćina, prvi put starter, u četvrtoj utakmici u NBA karijeri, Žo Lovernj. Bivši košarkaš Partizana je meč završio sa 9 poena i 6 skokova. Domaćinu je nedostajao povređeni Nurkić.

Inače, Džezeri su imali neverovatnih 15 blokada, od toga je Francuz Gobert imao čak 6.

Boston je posle preokreta slavio protiv Hornetsa. Klupa je odradila veliki posao,najbolji meč za novi tim odigrao je Ajseja Tomas koji je 21 od 28 poena ubacio u nastavku. Džej Krovder je ubacio četiri trojke, a još jedan novajlija, Jonas Jerebko je odigrao sjajno, 16 poena, 10 skokova, njegov prvi dabl-dabl u poslednje tri godine.

Magic Hawks Basketball

Orlando je pružio dobar otpor Atlanti, Vučević je uz 21 poen imao 15 skokova. Iako su Houksi poveli sa 19:3, nije bilo lako, Medžik se spustio sa -16 u neizvesnu završnicu.

Haris i Vučević su goste doveli u zaostatak od samo jednog poseda, malo je domaćin imao i sreće, posle nećkanja šut Tiga je završio u košu, tu su se Houksi opet odlepili i stigli do očekivane pobede.

Pol Milsap je ubacio 14 od 20 poena u prvoj četvrtini, Horford je uz 17 poena imao 13 skokova. Pero Antić je ubacio 3 poena uz 5 skokova i par asistencija za manje od 14 minuta na parketu.

Knicks Pistons Basketball

Iznenađenje u Detroitu, Niksi su prekinuli seriju od osam poraza i posle dva produžetka savladali Pistonse. Andrea Barnjani je ubacio 25 poena, imao 12 skokova, očigledno da Van Gandijev tim ima problem sa slabim timovima kod kuće. Obratite pažnju, pet najgorih ekipa lige, Niksi, Siksersi, Minesota, Lejkersi i Orlando su slavili u "Palasu".

Inače, Detroit je vodio sa +18 u prvom poluvremenu, +12 na pauzi, ali su bili očajni u nastavku.

Timberwolves Bulls Basketball

Čikago je preživeo protiv Minesote, Džimi Batler ključ sa 28 poena i 12 skokova, posle povrede Rouza najveći teret će biti na njegovim leđima. Kod Bulsa nije bilo bolesnog Gasola, Gibson se povredio u prvoj četvrtini. I pored toga pobeda je ostala u "Junajted centru", Noa je ubacio 11 poena, imao 12 skokova i 8 asistencija.

Kod gostiju Rubio 15 poena, 10 asistencija, Kevin Martin je dodao 18 poena, problem za Timbervulvse su bili poeni u reketu, ubacili su ih samo 16.

Od toga 12 je Pekovićevih, imao je 11 skokova, Garnet nije ulazio u igru.

Heat Pelicans Basketball

Pelikansi pobeđuju bez Entonija Dejvisa, ovo je četvrti trijumf u nizu, slomili su u tesnom meču Majami. Aleksi Ajinka je bio junak, četiri poena u poslednjem minutu, ukupno 24, praktično je rešio utakmicu. Kod Majamija, najbolji Dragić sa 20 poena i 5 asistencija, imao je odličan procent šuta. Deng je dodao 22, ispromašivao se Dvejn Vejd.

Nets Rockets Basketball

Do četvrte pobede u nizu stigao je Hjuston. Savladali su Netse u napetoj završnici, Terens Džons je ubacio 26 poena, imao 12 skokova. Harden koji je igrao povređen je loše šutirao, završio sa 15 poena, ali imao čak 12 asistencija. Povukao je kompletan tim u lošoj šuterskoj večeri "Bradonje", pet Rokitsa bilo je dvocifreno.

Iznenađenje u Filadelfiji, ili možda i nije toliko s obzirom na formu Vizardsa. Tim iz prestonice je izgubio šesti meč u nizu, Siksersi su se radovali uz 14 poena i 13 skokova Noela. Vašington je Minesota u sredu spustila na 77 poena i 38% šuta, još gore je bilo noćas, imali su 35% ubačenih šuteva, Vol je promašio 21 od poslednja 23 šuta za tri poena. On je meč završio sa 21 poenom i 11 asistencija, ali očajnim procentima.

Cavaliers Pacers Basketball

Kavsi su poraženi u Indijanapolisu, nije bilo Irvinga, ni Lebrona, meč je obeležio Džordž Hil sa 15 poena, 12 asistencija i 10 skokova, svojim prvim tripl-dablom karijere. Pogodio je tri bacanja u poslednjih 30 sekundi i dotukao goste.

Kod Klivlenda Lov 17 poena i 10 skokova, Lebron je odmarao leđa, Irving se vrato u Ohajo pre tima zbog povređenog ramena...

Ovo je bila 11. propuštena utakmica Lebrona zbog bola u leđima ove sezone.

Rezultati:

Detroit - Njujork 115:121
Toronto - Golden Stejt 89:113
Atlanta - Orlando 95:88
Boston - Šarlot 106:98
Indijana - Klivlend 93:86
Filadelfija - Vašington 89:81
Hjuston - Bruklin 102:98
Nju Orleans - Majami 104:102
Memfis - Klipersi 79:97
Čikago - Minesota 96:89
Denver - Juta 82:104
Lejkersi - Milvoki 101:93
Portland - Oklahoma 115:112
Sakramento - San Antonio 96:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mesi G.O.A.T.
Saturday, 28.02.2015
13:06

Vestbruk definitivno ove godine MVP.

avatar
maestro
Saturday, 28.02.2015
14:07

ЛеБрон, Дејвис, Харден и Кари сигурно заслужују МВП награду више од Вестбрука, све и да су му ове бројке реалан квалитет, а не само набуџена статистика.

avatar
maestro
Saturday, 28.02.2015
23:04

@MarkonВидели смо колико не зависе од њега прошле недеље.

avatar
mcnabb
Saturday, 28.02.2015
20:26

po svim analizama kari i harden su dva glavna favorita

avatar
Mesi G.O.A.T.
Saturday, 28.02.2015
17:51

Kari??Hahaha sigurno se šališ ne zaslužuje ni u top pet igrača,dobar je igrač ali Golden Stejt ne zavisi puno od njega koliko Oklahoma od Vestbruka ili Klivlend od Džejmsa itd.