"Starci" obrijali Hardena, Rouzov povratak, kuvanje na Istoku!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 09.04.2015.
09:12
Izvor: Sportske.net

U večeri u kojoj je odigrano čak 13 mečeva, San Antonio se uključio u bitku za drugu poziciju sa Memfisom i Hjustonom. Derik Rouz ponovo igra, ključa u borbi za poslednje dve karte za istočni plej of!

Beta/AP Photo/Darren Abate
Beta/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Novi derbi, nova pobeda Sparsa. Šampion je preslišao i državnog rivala, Hjuston, njihov deveti trijumf u nizu.

Toni Parker je ubacio 27 poena, vukao tim u prvoj četvrtini, San Antonio nije baš najbolje otvorio meč. Kasnije je sve došlo na svoje mesto, pa su se Sparsi približili na pola utakmice Memfisu i Hjustonu.

Ključ će biti u petak kada se ova dva tima sastaju u Hjustonu, tada bi San Antonio mogao da preskoči Roketse. Harden je na drugoj strani dobro počeo utakmicu, ubacio 13 poena u prvom periodu, posle su ga pritisli Deni Grin i Kori Džozef do kraja je ubacio samo još 9 koševa.

Poraz Hjustona iskoristio je Memfis koji je lakom pobedom protiv Pelikansa uspeo da se vrati na deobu drugog mesta na Zapadu. Zek Randolf je sa 15 poena, 13 skokova i 6 asistencija povukao "Grizlije" ka pobedi, njihova odbrana je spustila Entonija Dejvisa na svega 12 poena.

APTOPIX Pelicans Grizzlies Basketball

Pobeda Memfisa je dobra vest za Oklahomu koja  se sa Nju Orleansom bori za poslednju kartu za plej of. Tander noćas nije igrao, ali sada su izjednačeni sa Pelikansima na osmoj poziciji.

Suns Mavericks Basketball

Dalas je i definitivno eliminisao Sanse iz plej of trke i potvrdio sedmu poziciju na poluvremenu kada su stigle vesti da su Pelikansi izgubili u Memfisu. Tajson Čendler je imao čak 23 skoka, na drugoj strani Džerald Grin je brojao do 30, ali Feniks nije mogao ništa. Mavsi sada čekaju rasplet u borbi za drugo mesto, dakle, ili teksaški derbi sa San Antoniom ili Hjustonom, ili duel sa "Grizlijima".

Timberwolves Trail Blazers Basketball

Portland je savladao Minesotu, Blejzersi su u doigravanju, ostaje im da dobiju još tri utakmice i čekaju kiks rivala kako bi uhvatili makar četvrto mesto, odnosno izborili prednost domaćeg terena u prvoj rundi. Noćas su lako izašli na kraj sa slabim Vulvsima, Oldridž je ubacio 24 poena, imao 13 skokova. Na drugoj strani Vigins najbolji sa 29 poena, Minesota je imala devetoricu u uniformi, ovo je njihov osmi poraz u nizu, završiće kao najgori tim Zapada.

Lakers Nuggets Basketball

Lejkersi su najgori u istoriji, ali od Minesote će biti bolji, imaju 20 pobeda, tu će možda i ostati. Sinoć su delovali umorno od duplog okršaja sa Klipersima prethodnih dana, lako su se predali u Koloradu. Kenet Farid je ubacio 29 poena, najviše u sezoni. Galinari je dodao 27, presudila je treća četvrtina koju su Nagetsi dobili sa 18 razlike.

Nurkić je ostao bez poena u 8 minuta, Žo Lovernj bolji, igrao je samo 5 minuta i dao isto toliko koševa.

Kings Jazz Basketball

U još jednom meču bez značaja Juta je uz 18 poena i 11 skokova Derika Fejvorsa uspela da okrene meč protiv Kingsa, a utakmica će ipak završiti u istoriji, iako je rezultat nevažan. Prvi put je koš postigao jedan Indijac. Sim Bular je nedavno potpisao za Sakramento, sinoć se upisao u strelce, odigrao je 82 sekunde.

Cavaliers Bucks Basketball

Idemo na Istok. Kavsi su osvojili Centralnu diviziju, potvrdili poziciju broj 2 pobedom u Milvokiju. Lebron je ubacio 21 poen, imao 9 skokova i 8 asistencija, kada se rezultat lomio, Lebron je bio prevaga, postigao je 10 poena u poslednjem periodu kada se činilo da Klivlendu izmiče trijumf. Kajri Irvingj je brojao do 27, sa dva bacanja u finišu je zapečatio sudbinu domaćih.

Bulls Magic Basketball

Derik Rouz se vratio na parket, ali je Čikago neočekivano poražen na Floridi od Orlanda. Rouz je odigrao blizu 20 minuta, ubacio 9 poena, nije forsirao, u završnici je presudio Oladipo sekundu i po pre kraja.

Nikola Vučević je ubacio 22 poena, imao 7 skokova, na drugoj strani Mirotić 15, uz loš šut. Na kraju poslednji napad nisu uspeli da izvedu Danlivi i Gasol. Čikago ostaje na Floridi, večeras ih čeka Majami.

Raptors Hornets Basketball

Toronto je lako dobio u Severnoj Karolini. Njima Šarlot ne leži, ali noćas su prekinuli seriju od sedam poraza na ovom gostovanju. Reptorsi su vodili i sa 29 poena, čini se da je ovo za Hornetse i definitivna presuda, neće videti plej of. DeRozan je ubacio 18 poena za Kanađane koji su bili bez Kajla Lovrija, u petak gostuju u Orlandu.

Celtics Raptors Basketball

Dragocena pobeda za Boston. Slavni Seltiksi su trijumfovali u Detroitu uz 34 poena Ajsije Tomasa, eliminisali su matematički Pistonse i izjednačili se sa Netsima na sedmom mestu. Momak koji je nazvan po legendarnom NBA igraču je upravo u dvorani "originalnog" Ajsije Tomasa odigrao fantastičan meč i trasirao put za jednu od najvažnijih pobeda Bostona u sezoni. Seltiksi idu u Ohajo u petak, to bi mogla da bude generalna proba za plej of. Ako stignu do sedme pozicije idu u prvom kolu baš na Lebrona i Kavse.

Hawks Nets Basketball

Netsi su poraženi kod kuće od Atlante kojoj je ova utakmica bila nevažna, ali su odneli pobedu iz Bruklina. Lider Istoka je bio bez povređenog Milsapa, nisu igrali Antić i Sefološa koji su privedeni u sredu ujutro u Njujorku, ali su slavili i iskomplikovali situaciju Bruklinu.  Domaćin se vratio u meč, ali nisu uspeli da prelome, iako im je Deron Vilijams doneo vođstvo od 111:110. Poslednja četiri poena na meču postigli su Horford i Tig. Poslednji pokušaj za produžetak promašio je, protiv bivšeg tima, Džo Džonson. Ova dva tima bi mogla da se sastanu takođe na početku doigravanja, ako Netsi budu osmi, pošto su Houksi obezbedili prvo mesto.

Knicks Pacers Basketball

Indijana je ostala u trci za plej of, slavili su u Medison Skver Gardenu protiv najgoreg tima u ligi. Džordž Hil je ubacio 20 poena, Roj Hibert napravio dabl-dabl, Pejsersi su se izjednačili sa Majamijem, a oba tima kasne po pobedu za Netsima i Bostonom koji dele sedmo i osmo mesto.

Pol Džordž je odigrao 15 minuta, doziraju njegov povratak, ubacio je 10 poena.

Wizards 76ers Basketball

Vašington je lako došao do pobede u Filadelfiji. Oborili su klupski rekord, imali 65.3% šuta, jasno da bi pao i bolji tim. Odmorili su Džona Vola, ovo je prva utakmica da je sjajni plej propustio posle 208 mečeva. Ostali su iza Toronta u borbi za četvrto mesto na Istoku, ako bi se dokopali treće ili četvrte pozicije, prvi put bi imali prednost domaćeg terena u plej ofu još od 1979. godine.

Rezultati:

Bruklin - Atlanta 111:114
Njujork - Indijana 86:102
Filadelfija - Vašington 90:119
Detroit - Boston 103:113
Šarlot - Toronto 74:92
Orlando - Čikago 105:103
San Antonio - Hjuston 110:98
Memfis - Orlando 110:74
Milvoki - Klivlend 99:104
Dalas - Feniks 107:104
Juta - Sakramento 103:91
Denver - Lejkersi 119:101
Portland - Minesota 116:91

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke