Stara, dobra Zvezda!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 31.03.2017.
20:45
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda je povratila samopouzdanje pred najvažnije utakmice u sezoni, danas je savladan Uniks u okviru 29. kola Evrolige.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Konačno, pobeda!

Crvena zvezda je u okviru 29. kola Evrolige uspela da u Kombank areni pred 9332 gledaoca savlada Uniks sa i da tako uz dosta samopouzdanja uđe u najvažniji deo sezone. Bilo je 83:65 (10:14, 30:17, 17:18 i 26:16).


Uniks je bio bolji na startu utakmice, ekipa Dejana Radonjića se mučila i da uputi šut ka košu gostiju. Bili su šampioni Srbije na samo dva poena do petog minuta, a do kraja četvrtine su uspeli svega da postignu deset poena.

Ponovo smo videli stare boljke, dobru igru u odbrani i slab napad bez Jovića.

Lengford je predvodio goste, postigao je 6 poena u prvih 10 minuta, a Danilo Anđušić je sve začinio trojkom u poslednjem napadu za 10:14.

U nastavku - stara, dobra Zvezda.

Volters i Bjelica su odigrali sjajnu četvrtinu, baš kao i Kuzmić koji je bio na najvišem nivou. Pravila je Zvezda seriju, postigli su čak 30 poena u ovoj deonici.

Simonović je bio ponovo onaj stari, pogodio je dve trojke na kraju četvrtine, za najvećih u tom trenutku - 40:31.

Loše je počelo drugo poluvreme, Crvena zvezda je imala blagi pad u igri, ali je on kratko trajao. Prešli su gosti u prednost, da bi se onda Simonović ponovo razgoropadio, a Dženkins i Volters, koji je odigrao najbolju utakmicu otkako je stigao u Crvenu zvezdu, su vodili Zvezdu ka velikoj prednosti.

U poslednjoj deonici Zvezda pravi novu seriju i to od 9:0, to je serija koja je u potpunosti razoružala ekipu Uniksa. Bjelica, Gudurić, Mitrović... Poeni su se ređali, Zvezda je bila sve bliža 16. pobedi u Evroligi.

Kao da je pao veliki teret sa pleća igrača Crvene zvezde, ponovo su pogađali otvorene šuteve, a raduje i dobra igra Marka Gudurića, rekli bismo da se budi u pravi čas.

Bjelica je rastao u igrača utakmice, sve mu je polazilo za rukom, a nakon njegove nove trojke ekipa je otišla i na 75:52. Od tog trenutka pobeda više nije dolazila u pitanje, Zvezda je slavila i 16. pobedu u Evroligi.

Najefikasniji u redovima ekipe Dejana Radonjića bio je Bjelica sa 19 poena, Gudurić je postigao 18, Simonović je imao 13, a Volters 12 uz 6 asistencija.

Lengford je imao 16 poena, Kolom je imao 11 kod gostiju.

U okviru Evrolige Crvenoj zvezdi sledi najvažniji meč u poslednjem kolu protiv Darušafake koji odlučuje direktno o osmom mestu u okviru Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 01.04.2017
11:37

Raduje me sto ljudi polako shvataju ono sto pisem vec godinu dana. Luki Mitrovicu svaka cast za ljudskost i zalaganje,izgleda kao bas ok momak,ali on za kosarku nije i tu je kraj svake price!

avatar
indija durot
Saturday, 01.04.2017
11:00

Bjelica kao da prati ovaj sajt..mnogi su ga zadnjih dana bas pljuvali ovde pa izgleda odlucio da im zapusi usta

avatar
Nikola_pg
Friday, 31.03.2017
21:48

To je to. Mora da se radi bez Jovica. Mora da se pravi nova akcija, novi specijal, drugi napad, treci.... moramo i bez njega da meljemo. Mozda smo se navikli, pomirili. Ajmo monci, sta god uradite u Istambulu ja sam ponosan na vas.

avatar
Nemanja K Xavi
Friday, 31.03.2017
21:33

Idemo sledece kolo da dobijemo Evroliginog miljenika i da time donesemo navijacima najsladju pobedu u istoriji!!! NAPRED!!!

avatar
Friday, 31.03.2017
21:15

Idemo dalje! Najbolji smo kad je najteze!

avatar
Amar Zornic
Friday, 31.03.2017
20:59

Volters odlican , nek ponovi partiju protiv Future i Daruse i oprastam mu sve cak i zlatiborske zore :))

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 31.03.2017
20:57

Punio ih je Milkmen! Probudili smo se, trgli iz letargije i krenuli da igramo kako smo vecinom i gruvali tokom citave sezone. Iz rasterecenosti se rodila nasa stara odlicna igra, nemamo vise sta da izgubimo u EL, prezaljeni smo vec, ogromni problemi sa povredama i umorom u zadnja dva meseca, uz to i niti jedan rezultat u navedenom periodu se nije poklopio i olaksao nam stvari. Mi smo sampioni i to cemo i pokazati, a ako se ne domognemo cetvrtfinala EL nema se sta zameriti, imamo i vise nego opravdanje za to. Da su nas povrede zaobisle, pogotovo ovako strasna stvar sa veoma vaznim Jovicem, mozda bi imali i 19-20 pobeda u eliti, sto bi bilo dovoljno za neko 3-4 mesto sigurno, jer ovi gore i sa 17-18 ce uspeti da ostvare domaci teren pred plej of, dok mi sa 16 ne mozemo u top8, sto govori kakva je ovo strasna EL, gde su nam predikcije bile 15-16 mesto, budzet ubedljivo najsiromasniji... Idemo dalje, mozemo barem namuciti i naterati 3 najbogatiji tim EL da se posluzi fazonima sa prvenstva reprezentacija iz 2010-te, i ako tako ispadnemo bicu ponosan, kao i svaki Srbin. Bitno je da smo pokazali znake zivota i svakako da imamo sampionsko srce, ovde cemo osvojiti sve.

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Friday, 31.03.2017
20:54

Nije Radonja dzaba rekao zgazicemo ih sve do kraja Gudura iz meca u mec u staru formu ajmo Zvezdo sad je Buducnost na meniju

avatar
Djole Djokic
Friday, 31.03.2017
20:49

Bravo SRBI, a sad svom snagom da počistimo sve pred sobom!!!

avatar
La bestia negra
Friday, 31.03.2017
20:48

Cekam onog sto dobro pamti sve da baci neki tvit LOL

avatar
Markо Đorđević
Friday, 31.03.2017
20:48

Niko nije ni sumnjao u ovo. Rastereceno pa sta bude. Opet kazem, moramo da dobijemo Buducnost i onda finale ABE. Utakmica sa Darusafakom je nebitna u poredjenju sa tim. Tamo sta nam Bog da. Darusafaka koliko god da je kvalitetnija, mozemo da ih dobijemo. Problem ce biti sudije. Ko je gledao mec Bamber-Darusafaka zna o cemu pricam. Ako su onako pokrali Bamberg u sred Nemacke, sta ce raditi nama u sred Turske...Bilo kako bilo, samo hrabro pa sta bude, nije nam biti ili ne biti, nije sramota biti ni 9. najbolji klub u Evropi. Mnogo bitnije je da dobijemo buducnost, zatim i Cedeviti ili partizan igokeu. I za kraj, Luki Mitrovicu zabraniti pristup hali kada Zvezda igra kosarkaske utakmice.

avatar
ugaseni zivoti
Friday, 31.03.2017
20:46

Bravo momci ovo nam je trebalo.