"Stampedo" u Njujorku, Gasol rasturio "Vukove", može bez Lebrona!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 30.10.2014.
08:18
Izvor: Sportske.net

U noći između srede i četvrtka odigrano čak 12 mečeva. Bulsi uz dobar debi starijeg Gasola lako dobili u Njujorku. Mlađi od braće rasturio Pekovićevu Minesotu, na Floridi dobro ide i bez "kralja" Džejmsa. Dragiću dosta četvrtina za Lejkerse, Voriorsi slav

Beta/AP Photo/Wilfredo Lee
Beta/AP Photo/Wilfredo Lee

Povezane vesti

Majami je otvorio post-Lebron eru na najbolji mogući način. Lako su savladali Vašington koji u inicijelnim procenama važi za tim koji bi mogao da bude među pet ili šest ekipa na Istoku. Kris Boš je bio odličan sa 26 poena i 15 skokova, pomoć Norisa Kola je dobrodošla. On je izašao iz senke, ubacivši najviše poena u karijeri, 23, dok je Vejd dodao 21. Hit je delovao dobro, istina Vizardsi su prišli na poen u poslednjoj četvrtini, ali su trojke Kola i Marija Čalmersa prelomile utakmicu.

Uz Klivlend, favorit na Istoku Čikago se prošetao kroz Njujork. "Bikovi" su pregazili slabe Nikse, na parketu smo ponovo videli Rouza, doduše samo dvadesetak minuta, Tibodo će ga postepeno uvoditi u igru. Gasol je debitovao sa 21 poenom i 11 skokova, Tadž Gibson ubacio 22, a prednost Čikaga je bila i 35 poena, pa im Rouzovih 13, uz 5 asistencija  protiv Njujorka i nisu bili potrebni. Kod domaćina Melo Entoni 14 poena, loše vesti za navijače tima iz "Velike jabuke" su da večeras moraju Lebronu na noge.

Tek posle produžetaka Šarlot je opravdao ulogu favorita protiv Milvokija. Novac posle produžetka ugovora je već počeo da opravdava Kemba Voker, pogodio je dva velika šuta i prelomio meč. Utakmicu je završio sa 26 poena, utakmicu koja ulozi u istoriju jer Šarlot ponovo igra pod svojim originalnim imenom, odnosno ponovo su Hornetsi. Lens Stivenson najveće pojačanje Džordanovog tima je dao 7 poena, imao 13 skokova i 8 asistencija. Inače, u jednom trenutku je domaćin bio na -24, ali su ipak uspeli da dobiju meč.

Toronto je zahvaljujući tandemu DeRozan-Lovri srušio neugodnu Atlantu, u Houksima smo posle povrede opet videli Ala Horforda, dao je 12 poena i imao 13 skokova. Pero Antić nije dobio šansu u Kanadi, a od igrača sa prostora bivše SFRJ odličan je bio Mirza Teletović sa 20 poena, ali Netsima nije pomoglo, loše su se proveli na gostovanju u Bostonu. Bojan Bogdanović je počeo u petorci, ubacio je 7 poena. Na drugoj strani, neočekivano dobre Seltikse je predvodio Rondo sa 13 poena i 12 asistencija.

Indijana čije su ambicije potopljenje povredom Pola Džordža je dobila slabu Filadelfiju, Pejserse je predvodio Roj Hibert sa 22 poena, 8 skokova i čak 7 blokada.

Kompletnu priču o NBA istoku ove sezone možete pročitati ovde.

Memfis obično gubi na otvaranju sezone, ali su ovoga puta stigli do trijumfa. Mark Gasol je razneo Minesotu, ubacio je 32 poena, zanimljivo da je ovo prvi put od kada su "Grizliji" u Memfisu, odnosno od početka veka da su dobili utakmicu na startu. Minesota se uz 26 poena Tadeusa Janga, držala dobro, Peković je ubacio 5, imao 8 skokova, nije mogao protiv "tornjeva blizanaca" Gasola i Rendolfa koji su odneli prevagu u reketu, 58:34 u poenima. Gosti su bili na +2 u poslednjoj četvrtini, ali je presudio kvalitet Memfisa.

Kvin Snajder je debitovao na klupi Jute porazom, Hjuston je prejak, kao i protiv Lejkersa veče ranije, "Supermen" Hauard je diktirao igru, ubacio je 22 poena, imao 10 skokova, lako se kretao, ubacio 6 od 7 prvih lopti, imao dosta samopouzdanja i što je najvažnije zdrav je i lakše se kreće. Harden je dodao 18 poena, Ariza 20, mladi tim Jute moraće da se navikne da gubi ovakve utakmice, biće ih dosta ove sezone.

I iskusni Sten Van Gandi je izgubio na debiju sa novom ekipom, ali Pistonsi se nisu puno nadali u Denveru. Sada su Nagetsi zdravi, pokazali su da u Koloradu ipak imaju šansu da se vrate u doigravanje, odnosno da je to ambicija. Uobičajena energija, mnogo trke i eksplozivna košarka doneli su im pobedu, Kenet Farid je ubacio 22 poena i imao 17 skokova.

Rasel Vestbruk je ubacio 38 poena, ali nije uspeo da pokrije neigranje Duranta, tako će biti naredna dva meseca. Oklahoma je pala u Portlandu, zanimljivo da je LaMarkus Oldridž otvorio meč na čudan način, ubacio je trojku, retko mu se dešava, ali je sjajni centar dominirao, postigao 27 poena i vodio Blejzerse do uvodne pobede. Lilard nije imao svoje veče, 30% šuta, samo 10 poena, Batum je ubacio 16, Ves Metjus 22 poena. Oklahoma je vodila, iako su doputovali u Oregon sa 9 igrača sve do poslednje četvrtine, kada smo videli preokret, Portland je otišao na +9 i praktično prelomio meč.

Nemanja Nedović nije dobio šansu ni kod novog trenera Stiva Kera, Kuzmić je igrao šest minuta, uhvatio jednu loptu u pobedi Golden Stejta u Sakramentu. Mali derbi Kalifornije u kome obično ima mnogo tenzija je bio miran, gosti su predvođeni Karijem i Tompsonon odigrali dobar meč, jedan od najboljih bekovskih parova lige je kombinovao 43 poena, primili su samo 77 što znači da Voriorsi napreduju u odbrani. Na drugoj strani Kazins 20 poena i 11 skokova, ali se ispromašivao pa su Kingsi bili osuđeni na poraz.

I na kraju, novi poraz Lejkersa, beznadežno su delovali u Arizoni protiv Feniksa, na kraju je bilo -20. Kobi je ubacio 31 poen, ali bez pravih saradnika, kod Sansa Markus Moris 21, Goran Dragić 18, uz 5 skokova i 2 asistencije. Njegov brat Zoran nije ulazio u igru. Sansi su ispalili rafal trojki,  pogodili čak 16, jednu više nego u najboljem rezultatu prošle sezone. Dragić je inače blistao u trećoj četvrtini kada je napunio rivala dao 12 poena u tom delu igre. Treći period je Feniks dobio sa 15 razlike, tada je i bilo gotovo, a jasno je da Lejkerse čekaju novi porazi.

Najavu dešavanja u Zapadnoj konferenciji možete pročitati ovde.

Rezultati:

Indijana - Filadelfija 103:91
Šarlot - Milvoki 108:106 pr.
Memfis - MInesota 105:101
Njujork - Čikago 80:104
Toronto - Atlanta 109:102
Boston - Bruklin 121:105
Majami - Vašington 107:95
Juta - Hjuston 93:104
Denver - Detroit 89:79
Sakramento - Golden Stejt 77:95
Feniks - Lejkersi 119:99
Portland - Oklahoma 106:89

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke