Šta spaja Himki, Real, Oli i Zvezdu?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.04.2015.
18:09
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom svrstao se u odabrano društvo velikana evropske košarke a ukoliko se pitate po kom značajnom parametru crveno-beli stoje uz rame sa Himkijem, Real Madridom, Olimpijakosom, Unikahom i Bambergom evo i odgovora.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Nacionalni i regionalni košarkaški šampionati širom Evrope lagano ulaze u završnicu a tako i ekipna međunarodna takmičenja kakva su Evroliga i Evrokup.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom spustili su zavesu na sezonu u Evroligi pobedom nad slavnim Panatinaikosom u poslednjem kolu TOP 16 faze elitnog takmičenja. Bila je to ukupno sedma pobeda crveno-belih na domaćem parketu u elitnom takmičenju što je podatak za poštovanje.

Posmatrajući učinak evropskih klubova na domaćem terenu u svim takmičenjima Crvena zvezda Telekom spada u red najuspešnijih. Bolji skor od crveno-belih imaju velikani poput Real Madrida i Olimpijakosa, a najuspešniji je ruski Himki.

Klub iz Podmoskovlja jedini je u Evropi koji u tekućoj sezoni na domaćem terenu ne zna za poraz! Takmičeći se u VTB ligi i Evrokupu Himki je nanizao 23 uzastopne pobede kao domaćin u po tom parametru nema mu ravnog na "starom kontinentu".

Uz rame Himkiju stoje Olimpijakos i Real Madrid, dva tima koja u dosadašnjem toku sezone imaju samo po jedan poraz na domaćem terenu.

Atinski crveno-beli dugo su držali korak za Himkijem ali su nakon duela sa Fenerbahče Ulkerom izgubili trku i doživeli jedini poraz u dosadašnjem toku sezone u dvorani "Mira i prijateljstva".

Verovatno će vas iznenaditi podatak koji se tiče jedinog poraza Real Madrida na domaćem parketu. Kraljevski klub od početka sezone kaputulirao je u Madridu samo jednom i to u meču sa Uniksom iz Kazanja!

Pitate se kako stoji Crvena zvezda Telekom?

Vicešampion Srbije dostojno predstavlja svoju zemlju u ovom probranom društvu. Crvena zvezda Telekom ne zna za poraz na domaćem parketu u regionalnoj ligi (13 pobeda), dok je u Evroligi uspela da naniže 7 trijumfa.

U prvom delu evroligaške sezone samo je Olimpijakos slavio u Beogradu, a prava je šteta što su crveno-beli pokvarili prosek u TOP 16 fazi jer su vrlo lako mogli da slave protiv Galatasaraja i Žalgirisa, dok im poraze od Real Madrida i Barselone ne treba uzeti za zlo.

Kada podvučemo crtu, Crvena zvezda Telekom na domaćem terenu u tekćoj sezoni ima skor 20/25 što je svrstava u red ekipa koje domaći teren slobodno mogu da nazovu "neosvojivom tvrđavom".

Sve Zvezdine pobede na domaćem terenu u Evroligi (2014/2015):

grupa D

1. kolo vs Galatasaraj 76:68
3. kolo vs Valensija 76:63
7. kolo vs Neptunas 79:62
10. kolo vs Laboral Kuća 90:82

grupa E
5. kolo vs Alba 86:69
9. kolo vs Makabi 89:76
14. kolo vs Panatinikos 69:68

Dodajmo još i to da u pomenuto društvo spadaju nemački Bamberg i španska Unikaha koji u domaćim šampionatima ne znaju za poraz na domaćem terenu ali u evropskim takmičenjima imaju nešto lošiji skor u svojim dvoranama.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke