Šta je Evroliga bez Partizana?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.02.2015.
17:51
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Svoj upečatljiv odgovor na ovo pitanje dao je bivši plejmejker Partizana, koji bi aktuelnom sastavu crno-belih mnogo značio ove sezone.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Naravno, radi se o francuskom reprezentativcu Leu Vestermanu, koji ove sezone brani boje Limoža.

Od njegove povrede ligamenata kolena, pre skoro godinu i po, Partizan nikako ne uspeva da pronađe pravo rešenje na poziciji plejmejkera, već se trener Vujošević snalazi ''kako zna i ume'' sa alternativnim solucijama, poput Tepića, ili Bogdanovića prošle sezone.

Vesterman ove sezone igra sasvim solidno u Limožu, ali naravno, svoje prijatelje koje je stekao u Beogradu nikako ne zaboravlja, pa i dalje pomno prati sve rezultate crno-belih.

Vujoševićev tim je u ABA ligi nanizao devet uzastopnih pobeda, plasman u plej-of se više ne postavlja kao pitanje, već samo sa koje će pozicije crno-beli u doigravanje za šampionski prsten u ABA ligi i, što je još važnije, da li će izboriti plasman u Evroligu.

Ove sezone, posle 13 godina, srpski šampion nije bio akter elitnog evropskog takmičenja, a u intervjuu za list ''Alo'', Vesterman uverava da je Evroliga mnogo izgubila Partizanovim izostankom.

''Evroliga je tužno takmičenje bez Partizana. Čudno mi je što nisam mogao da ih gledam ove godine u društvu najjačih klubova u Evropi, jer mislim da ne postoji mesto kao što je 'Pionir', gde se oseća takva energija i privrženost navijača svome klubu'', istakao je Vesterman.

I pored svih problema u kojima se Partizan još uvek nalazi, Leo Vesterman je uveren da će Partizan ne samo igrati Evroligu, već da će ovog proleća Vujoševićev tim nastaviti trofejni niz na ovim prostorima i da će osvojiti ''duplu krunu''!

''Uveren da ćemo ponovo uzeti titulu u ABA ligi i srpskom prvenstvu. Ne znam zašto bi se neko čudio da postanemo ponovo prvaci, valjda su ljudi do sada navikli na to'', jasan je Vesterman.

On je svoju prognozu izneo, a na košarkašima Partizana je sada da ne iznevere ni njegova, ali ni očekivanja brojnih navijača crno-belih. Ipak, čini se da će ove sezone ostvarenje najviših ciljeva za ekipu Partizana biti teže nego ikada u poslednjih 13-14 godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke