Šta će biti sa Zvezdinim strancima?

Autor: Beta Beta
petak 19.06.2015.
08:04
Izvor: Beta

Titula i rastanak?

Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube

Povezane vesti

Inostrani košarkaši iz Crvene zvezde rekli su da još ne znaju da li će i naredne sezone igrati u srpskom klubu.

Zvezda je u četvrtak uveče osvojila titulu nacionalnog šampiona posle 17 godina pauze, a Majk Cirbes, Čarls Dženkins, Markus Vilijams i Jaka Blažič još ne znaju gde će igrati u nastavku karijera.

"Nakon svake sezone, igrač pogleda sve mogućnosti koje treba da razmotri. Sada samo želim da proslavim ovo, a onda ću da razgovaram sa svima, Zvezdom, menadžerima...", rekao je Cirbes novinarima.

Mediji su ranije preneli da će Cirbes naredne sezone igrati za Bajern Minhen.

"Postoje i tekstovi koji navode da mi je ovo na tetovaži bivša devojka. Moraćemo da sačekamo. Ne kažem da nije bilo razgovora, ali moraćemo da sačekamo i vidimo", naveo je nemački centar.

Dženkins je kazao da je još rano da se govori o njegovoj budućnosti.

"Stvarno ne znam. Želim da uživam i proslavim titulu sa saigračima, a sutra svašta može da se dogodi, sada stvarno ne znam", kazao je Dženkins.

Njegov sunarodnik iz SAD Markus Vilijams kazao je da mu je trenutno samo potreban odmor posle veoma naporne sezone.

"Utakmice, navijači, podrška i atmosfera, to je nešto čega ću se uvek sećati. Još ne znam da li ću ostati, ne želim da sada pričam o tome, samo želim da odem kući i da se opustim", rekao je Vilijams.

Slovenački reprezentativac Blažić, koji ima još godinu dana ugovora sa Zvezdom, rekao je da se nada da će imati još uspeha sa crveno-belima.

"Ovo mi je najbolji osećaj u karijeri i mislim da će biti još toga, nadam se u Zvezdi. Imam ugovor sa Zvezdom i to je to, ništa drugo. Ovo je neverovatno, sada ne mogu ništa da kažem", rekao je Blažič.

Zvezda je, pored trofeja u nacionalnom šampionatu, osvojila i Kup Radivoja Koraća i Jadransku ligu, a igrala je i u Top16 fazi Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
marco011
Friday, 19.06.2015
21:09

Nakon osvajanja titule cilj je ostvaren tako da je tesko ocekivati pojacanja i da svi ostanu a ni para nece biti vise , jednostavno ocekuje nas sudbina vaterpolo kluba .

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Friday, 19.06.2015
19:08

Bobi ide sigurno ,Vilijams verovatno a sto se tice Dzenkinsa i Cirbesa mislimd da je sve do Zvezde tj ako hocemo mozemo da ih zadrzimo ali verovatno za malo vise para, dok Jaka ide samo ako ga oteramo sto mislim da nece biti slucaj i mislim da jos moze dosta toga da pruzi, pa i Dzenkins je podbacio dobar deo ove sezone a na kraju ispao jedan od najboljih... Ali sve u svemu imam potpuno poverenje u struku u klubu koja za sada odlicno barata igracima sem Lipovija ali sa obzirom da nije bio neki finansijski izdatak oprasta se...

avatar
radoslav hlapen
Friday, 19.06.2015
14:36

Jaka ostani ti si simbol borbenosti i pravi delija!

avatar
Zvezda 91
Friday, 19.06.2015
15:00
avatar
iskusna vezara
Friday, 19.06.2015
12:43

markus jeste igracina.. ali ako se prica o potencijalnim ostancima mislim da bi za zvezdu bilo znacajnije da dzenkins bude tu i naredne sezone... ako ostane i vili to je samo jos jedan plus. sto se tuce cirbesa, bilo bi dobro zadrzati ga ako je ikako moguce, jer u protivnom ostaje ekipa bez oba centra.. blazic moze da ide..

avatar
Samo CZV
Friday, 19.06.2015
12:38

Nadam se da će svi ostati!!!

avatar
Skaut1
Friday, 19.06.2015
12:14

Plašim se da će ostati samo Jaka... Toliko sam kritikovao, da ne kažem pljuvao Cirbesa tokom sezone (pogotovo na početku), da me je sramota. Dečko je razvalio na kraju sezone.nIma opciju da ode i verujem da će je iskoristiti, ali ako ništa drugo bar će klub dobiti neku kintu od tog transfera. Traže ga nemački klubovi, i logično je da prihvati, jer će igrati kod kuće, za veće pare.nJaku ne vidim ko bi uzeo, imao je ispod prosečnu sezonu, individualno gledano lošiju od prošle. nVilijams ide 100%, to provejava kroz sve njegove izjave.nĐenki se čini mi se ostaje, ali toliko je imao dobru sezonu, da je greota da to ne naplati od nekog bogatog evropskog kluba, i očekujem da će nažalost otići.nTreba pametno pazariti, i naći adekvatne zamene za navedene igrače. Očigledno je da će nam trebati jedan domaći centar, ili domaći plej, jer ako dovedemo 2 strana centra i pleja, s obzirom na Jovićevu sklonost ka povredama, trebaće nam još jedna opcija. Ja bih najviše voleo da to bude Aranitović, a da se dovedu skuplji stranci, ali nažalost ne deluje mi da dajemo dovoljnu šansu talentima iz svojih mlađih selekcija.

avatar
Nemanja K Xavi
Friday, 19.06.2015
11:54

Msm da od ovih igraca, jedini koji ne sme da ode je Marcus Wilijams,ostali ce se kupiti, ali njegove maestralne assistencije niko nece niti moze nadoknaditi!nWilli-DOKTOR!

avatar
Marko Djordjevic 035
Friday, 19.06.2015
11:32

Markus ide sigurno, dobice neku lepu ponudu od neke ekipe tipa iz Turske gde ce imati 4-5 puta vecu platu nego kod nas. Dzenkins ima kvalitet za NBA, sigurno ce kroz letnju ligu probati da izbori mesto u nekom timu. Cirbi je pokazao da nije samo nabildovani lik, vec da je odlican kosarkas. Lagano moze da bude prvi centar sledece sezone ako ostane, a nadam se da hoce. Sto se Blazica tice, kako je odmicala sezona, on je igrao sve losije. Jedan mi je od omiljenih igraca, ali mislim da bi bilo najbolje za ekipu da ode. Poslednje dve sezone smo pogodili sa svakim strancem kog smo doveli, nadam se da ce i ove biti tako. :)

avatar
grujicicstefan@gmail
Friday, 19.06.2015
11:00

WILLI ostaniii !!!

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 19.06.2015
10:47

Ako sledece sezone tim bude Vilijams, Rebic, Dzenkis, Jovic, Milosavljevic ili Nedovic, Kalinic, Lazic, Dangubic, Mitrovic, Tejic, Raduljica i Erceg f8 je zagarantovan, o domacim trofejima glupo je i pricati...

avatar
4k4.Dex
Friday, 19.06.2015
10:35

Pa nema ih 10 dvojica ce otici neki druvgi doci a verujem da ce 1 ostati

avatar
rademan
Friday, 19.06.2015
10:28

Po meni najverovatnije idu Bobi, Dzenkins i Vilijams. Misim da Cirbes ostaje jos jednu godinu. Sto se tice Blazica u poslednje vreme je u padu forme, a i vec je par godina tako da moze i on ici. Bitno je ostaviti Kalinu i Mitrovica. Naravno voleo bih i ovi da ostanu ali tesko da ce moci da ih zadrze narocito Bobija.

avatar
Srba Stamenkovic
Friday, 19.06.2015
08:54