Srpskom "Profesoru" konačno minutaža i poverenje, najgora noć u karijeri Stefa Karija!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 28.02.2017.
08:54
Izvor: Sportske.net

Bjelica napravio dabl-dabl, mada nije baš namestio ruku. Jedan Kari sjajan, drugi odigrao možda i najgori meč u NBA karijeri...

Bob Donnan, USA TODAY Sports Pool via AP, Pool
Bob Donnan, USA TODAY Sports Pool via AP, Pool

Povezane vesti

Lebron se osećao bolje, Kavsi su igrali bolje. Podsetimo, zbog bolesti je propustio poraz od Čikaga, bez njega u timu šampion je poražen sva četiri puta ove sezone.

Oporavio se za vikend, sve je došlo na svoje mesto.  Ubacio je 24 poena, Kajri najefikasniji sa 25, pa je Klivlend savladao Milvoki.

Dobrom odbranom isključili su Antetokumpo, sveli ga na devet poena uz loš šut.

Publika je ovacijama pozdravila novog pleja tima, Derona Vilijamsa, potpisao je kao slobodni agent. Trostruki Ol-Star je uzeo broj 31 koji je nosio u srednjoj školi.

Uskoro bi mogli da vidimo još jedno novo lice u Klivlendu, Endrju Bogut bi mogao da potpiše za tim, takođe kao slobodni agent.

Minesota je dobila u Sakramentu, Karl Entoni Tauns je razbio Kingse, ubacio im je 29 poena, imao i 17 skokova. Bjelica je napravio dabl-dabl, 10 poena, 12 skokova, nije se baš proslavio procentom šuta, ali izgleda da je dobio više poverenja od trenera Tibodoa. Minesota je prišla Sakramentu na pobedu, oba tima jure osmoplasirani Denver na Zapadu.

Iznenađenje u Hjustonu, Roketsi su naleteli na minu, Pejsersi su slavili u Teksasu, predvodio ih je plej Tig sa 25 poena. Pol Džordž je dodao 15, nije impresionirao, ali je gost iskoristio očajan šut Roketsa. Oni su pogodili 10 tojki iz 45 pokušaja, Harden se ispromašivao i pored 25 poena. Hjuston je poveo sa +17, ali se do poluvremena ta prednost istopila. Pejsersi ostaju u Teksasu u sredu ih čeka gostovanje u San Antoniju.

Set Kari igra sjajno, sa 29 poena je vodio Dalas do pobede nad Majamijem. To je tek treći poraz Hita u poslednjih 19 mečeva, nije im pomogao Dragić sa 24 poena jer su u poslednjih pet minuta ostali bez koševa, serijom 12:0 su Mavsi rešili meč.

I dok je mlađi Kari sipao, MVP se izbrukao. Stef je šutirao trojke 0 od 11 u pobedi Voriorsa protiv Filadelfije. On je izjednačio rekord u broju promašaja za tri poena bez postignute trojke. Njegov tim je pogodio samo šest trojki, ali i pored toga je razlika u kvalitetu bila očigledna. Dario Šarić opet odličan, 21 poen, po 7 skokova i asistencija, Durant se vratio u tim sa 27 poena, sledeća stanica za vodeći tim lige je Vašington, već večeras.

Iznenađenje u Bostonu, Atlanta je pokazala koliko je nepredvidiva, lako su slavili protiv Seltiksa uz 17 poena Pola Milsapa. Time su Houksi prekinuli niz od tri poraza, ostali su bez Hauarda u trećoj četvrtini, dobio je drugu tehničku, ali se to nije odrazilo na igru, čak su do kraja slavili ubedljivo. Ajseja Tomas je ubacio 19 poena, ali je loše šutirao i to je bio ključ, Bostonu je ovo prvi poraz kod kuće posle osam mečeva.

Tesno je bilo u Njujorku, DeRozan je sa 37 poena bio ključ pobede Kanađana u Medison Skver Gardenu. Njegov koš dve sekunde pre kraja je srušio Nikse, u drugom poluvremenu odbrana Reptorsa predvođena Ibakom je spustila Njujork na 38 poena. Sada su ispred Vašingtona, preuzeli su treće mesto na Istoku, a upravo će Vizardse dočekati u sredu.

Rezultati:

Sakramento - Minesota 88:102
Hjuston - Indijana 108:117
Dalas - Majami 96:89
Boston - Atlanta 98:114
Filadelfija - Golden Stejt 108:119
Njujork - Toronto 91:92
Klivlend - Milvoki 102:95

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke