Srpsko veče u Evroligi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.04.2015.
21:48
Izvor: Sportske.net

Posle Miloša Teodosića, koji je predvodio CSKA do ubedljive pobede nad Panatinaikosom, i srpski trio iz Fenerbahčea je četvrtfinalnu seriju plej-ofa Evrolige započeo pobedom.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Sjajno veče za sve srpske košarkaše u Evroligi večeras je upotpunjeno i pobedom Fenerbahčea nad Makabijem u Istanbulu. Ekipa Željka Obradovića je pred svojim navijačima slavila sa 80-72 i tako se za korak približila plasmanu na F4.

Prvo poluvreme pripalo je ekipi iz Izraela, koja je uglavnom bila u vođstvu, a domaće su predvodili raspoloženi Jan Veseli i standardno dobri Nemanja Bjelica.

Na poluvreme se otišlo vođstvom Makabija 42-38, ali je nastavak meča u potpunosti pripao Obradovićevim pulenima. Doduše, gosti su u prvih šest minuta treće četvrtine uspešno održavali vođstvo, došli su i do ''plus 10'' - 56:46, ali od tog trenutka počinje njihov pravi ''potop''.

Preokret je trojkom najavio Preldžić, usledili su poeni Žorića, pa trojka Gaudloka, i za tili čas Fener je poveo sa 59-58!

U poslednjih deset minuta domaći su nastavili u istom stilu, stigli i do desetak poena viška i nisu čak dozvolili ni neizvesnu završnicu gostima iz Tel Aviva.

Fenerbahče je do pobede predvodio Jan Veseli sa 23 poena i sedam skokova, a Nemanja Bjelica je meč završio sa ''dabl-dabl'' učinkom - 13 poena, 12 skokova, uz 4 asistencije. Bogdan Bogdanović nije bio na svom nivou, upisao je pet poena za 33 minuta (0-5 za dva), i po tri skoka i asistencije.

Na drugoj strani je ubedljivo najbolji bio Džeremi Pargo sa 25 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke