Srpsko veče u ABA ligi!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.10.2014.
11:54
Izvor: Sportske.net

Posle sinoćnje sjajne partije košarkaša Crvene zvezde Telekom, večeras ćemo biti u prilici da na delu vidimo i preostale srpske predstavnike u ABA ligi, u mečevima drugog kola.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom sinoć su napravili izvanrednu uvertiru za pravo srpsko veče u ABA ligi, koje nas večeras očekuje u preostalim susretima drugog kola.

U centru pažnje biće utakmica u ''Pioniru'', gde će navijači Partizana prvi put od početka nove sezone imati priliku da na delu vide novi tim koji je tokom leta ''ukomponovao'' trofejni strateg crno-belih Duško Vujošević.

Crno-beli posle odličnog starta u Mađarskoj protiv Solnoka, večeras od 20 časova dočekuju slovenačku Krku, sa Aleksandrom Džikićem na klupi, koja se takođe može pohvaliti sjajnim startom sezone, jer su u prvom kolu na svom parketu srušili favorizovanu Cedevitu iz Zagreba.

Ali, ekipa Partizana će ovog puta biti jača za Eda Murića, koji će, igrom slučaja debitovati baš protiv svog bivšeg kluba, kao i Grka Janisa Kuzeloglua, koji je takođe stekao pravo nastupa za šampiona Srbije, pa navijači crno-belih očekuju još jedan trijumf svojih ljubimaca.

Dva sata ranije, svoje mečeve će odigrati i Mega Vizura i Metalac. Mega je u prvom kolu posle prave drame, ali uz fenomenalnu partiju Nikole Jokića, uspela da savlada skopski MZT, a večeras će pokušati da protiv Levskog primeni recept koji je u duelu sa Bugarima demonstrirala Zvezda.

Što se tiče našeg novajlije u regionalnoj ligi, ekipa Metalca se i pored poraza na startu pokazala sasvim solidno na gostovanju u Pofdgorici, a ako ekipa Vlade Đokića i u Mađarskoj bude pokazala sličnu partiju, svakako će imati čemu da se nada na drugom vezanom gostovanju.

Konačno, od 18 časova u laktašima će se sastati i Igokea i Budućnost. Domaći tim je sezonu počeo porazom u Zadru, pa večeras ima veliki motiv da protiv kvalitetne podgoričke ekipe popravi utisak i izbori prvi trijumf.

ABA liga, 2. kolo

Utorak:

Cibona - Crvena zvezda Telekom 64-88
Union Olimpija - Cedevita 77-67

Sreda:

18:00h Igokea - Budućnost, Levski - Mega Vizura, Solnok - Metalac
20:00h Partizan - Krka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke