Srpsko veče! Sjajni Bjelica bacio rukavicu Jokiću, može biti samo jedan!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 02.03.2017.
09:28
Izvor: Sportske.net

Probudio se srpski "Profesor", nova odlična partija, sada je jasno, "Vukovi" su u poteri za Denverom. Derbi Istoka Seltiksima, Hjuston izbušio Klipse, "Kandža" presudio Indijani!

Beta/AP Photo/Bruce Kluckhohn
Beta/AP Photo/Bruce Kluckhohn

Povezane vesti

U derbiju Istoka, šampion je pao u Bostonu. Lebron Džejms je napravio tripl-dabl, 28 poena, 13 skokova, 10 asistencija, ali su Kavsi poraženi u tesnoj završnici.

Pogađate Tomas je pogađao kada je bilo najpotrebnije, a u finišu su sa četiri bacanja, po dva Tomasa i Kraudera Kelti overili pobedu. Ajseja Tomas je ubacio 31 poen, ovo je prvi trijumf u sezoni, nakon dva poraza za Boston protiv lidera Istoka. Za goste je debitovao Deron Vilijams, ubacio je 4 poena, ispromašivao se, baš kao i Kajl Korver koji je pogodio jednu trojku iz sedam pokušaja. Upravo loš šut za tri poena je koštao skupo Klivlend u derbiju.

Još jedan duel top timova na Istoku, ovoga puta pripao je gostima. Vašington je slavio u Kanadi i pored 22 poena Ibake. DeRozan je dao 24, ali uz loš šut, Vizardsi su stegli odbranu, a ključ je bio Bojan Bogdanović. Pridošlica iz Netsa je sa klupe ubacio 27 poena i najzaslužniji je što je tim iz prestonice prekinuo seriju od osam poraza protiv Reptorsa.

Majami je lako izašao na kraj sa Filadelfijom, oslabljeni gostisu bili na -20 već na poluvremenu. Dragić je ubacio 15 poena, Šarić na drugoj strani 10, Hit je prvi put u sezoni preko 50% pobeda.

Atlanta je savladala Dalas, Dvajt Hauard se razmahao pod koševima, imao je 14 poena, 12 skokova, ali i 4 asistencije, 3 ukradene lopte i 2 blokade. Houksi su nepredvidivi, činilo se da im izmiče i ovaj meč, ali u finišu je Milsap pogodio težak šut i prelomio utakmicu. Prethodno su domaći prokockali +12 u poslednjih nekoliko minuta. Imao je Dalas šansu za produžetak, ali je Set Kari pogrešio, pa je Kent Bazmor zakucavanjem overio trijumf domaćih.

Niksi su odneli pobedu sa Floride, Kristaps Porzingis je ubacio 20, Melo 17 poena, odigrali su dobru odbranu, spustili Orlando na 90 koševa. U drugom poluvremenu Medžik nije uspevao da nađe rešenje za nisku postavu Niksa, Vučević je završio sa 14 poena, 10 skokova, ali je u finišu povredio koleno.

Drama u Teksasu, ali Leonard spašava kao konjica, na kraju. Ubacio je 31 poen, pogodio preko Pola Džordža za pobedu. "Kandža" kaže da više voli da dobija utakmice odbranom nego šutevima u samom finišu. Pejsersi su imali šansu, Monta Elis je prvo promašio slobodna bacanja desetak sekundi pre kraja, da bi Pol Džordž šutirao sa sirenom za pobedu, domaćin se radovao na kraju. Ovo je peta pobeda u nizu za Sparse koji su se vratili kući nakon tradicionalne turneje u vreme dok im je dvorana zauzeta zbog državnog rodea.

Minesota je rasturila Jutu, njihova prva pobeda ove sezone nad "Džezerima". Pokazali su da igraju u sjajnoj formi, Tauns je ubacio 21 poena, imao 15 skokova, Bjelica odličan, 13 poena, 11 skokova, 5 asistencija. Ovo je njegov drugi dabl-dabl u nizu, peti u karijeri. Ovo je zaista ohrabrujuće pred finiš regularne sezone, izgleda da je našao formu. Minesota juri Denver, sada su stigli Sakramento, Jokićev tim ima tri pobede više.

Podsetimo, Denver je noćas slavio u Milvokiju, a o novoj fantastičnoj partiji Nikole Jokića možete čitati ovde.

Hjuston je izrešetao koš Klipersa, pobeda u njihovom stilu, Harden je ubacio 26 poena, dali su 20 trojki iz 52 pokušaja, Rajan Anderson je pogodio šest. To je ono što D'Antoni traži od tima, oni su 20 trojki pogodili iz 39 pokušaja, počeli su da promašuju tek kada su imali ogromnu prednost.

Bruklin je slavio u Sakramentu, što je iznenađenje večeri, mada kada pogledate šta sada mogu Kingsi i nije za čuđenje. Bruk Lopez je ubacio 24 poena, ovo je prva pobeda Netsa u poslednjih 17 utakmica.

I za kraj, pobeda Pelikansa nad Detroitom, iako bez suspendovanog Kazinsa, domaći su slavili, 33 poena i 14 skokova Entonija Dejvisa. Bobi Marjanović nije dobio priliku ni kada je sve bilo rešeno.

Rezultati:

Sakramento - Bruklin 100:109
LA Klipers - Hjuston 103:122
Juta - Minesota 80:107
San Antonio - Indijana 100:99
Milvoki - Denver 98:100
Nju Orleans - Detroit 109:86
Boston - Klivlend 103:99
Toronto - Vašington 95:106
Majami - Filadelfija 125:98
Atlanta - Dalas 100:95
Orlando - Njujork 90:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Thursday, 02.03.2017
11:27

Jos se ja cudim sto su Pelikansi dobili.
Kazins nije igrao,sad mi je jasno.