Srpski reprezentativci na evropskom 'ol-staru'

Autor: Beta Beta
subota 12.09.2015.
07:21
Izvor: Beta

Srpski košarkaši Boriša Simanić i Vanja Marinković učestvovaće na "ol-star" utakmici za igrače do 18 godina, saopštila je FIBA Evropa.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Utakmica će se igrati 18. septembra u 14.00 na stadionu Pjer Moro u Lilu, gde se održava eliminaciona faza Evropskog prvenstva.

Najviše predstavnika, po tri, imaće Francuska i Hrvatska, po dva će imati Srbija, Španija, Švedska i Turska, dok će Izrael, Crnu Goru, Grčku, Letoniju, Rusiju, Sloveniju, Nemačku, Azerbejdžan, Češku i Italiju predstavljati po jedan košarkaš.

"Ovi igrači će biti u centru pažnje svetske košarke u godinama koje dolaze. Budućnost je svetla za sve ove mladiće", rekao je predsednik FIBA Evropa Turgaj Demirel.

Izvršni direktor Kamil Novak istakao je pojedine igrače koji su učestvovali na tom susretu prethodnih godina.

"Oni će ići koracima Jonasa Valančijunasa i Darija Šarića", kazao je Novak i zahvalio  svima koji su uključeni u organizaciju tog događaja.

Igrače koji će učestvovati na utakmici birao je panel trenerskih stručnjaka koji su posmatrali košarkaše ovog leta na evropskom i svetskom prvenstvu za taj uzrast.

Sa klupa će ekipe voditi četiri, kako je saopšteno, "najbolja diplomca" škole FIBA za trenersku licencu: Tatjana Galova, Arda Vekiloglu, Đanluka Kvarta i Tomaž Fartek.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MiXPartizan
Saturday, 12.09.2015
16:58

Simanic je u 6. razredu na fizickom iz basketa dobio 4, pa vi vidite kakvog nastavnika sam ja imao...

avatar
smallvile
Saturday, 12.09.2015
09:24

Simanic ima fantasticne fizicke predispozicije on je igrac kakav nam nedostaje.Mislim da bi trebalo da ucestvuju Aranitovic Voja Stojanovic.