Srpski basketaši na krovu sveta!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.12.2014.
13:43
Izvor: Sportske.net

Momci koji brane boje Srbije na basket turnirima pod okriljem FIBA osvojili su prvo mesto na "Ol-Star" turniru organizovanom u Dohi.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

U godini na izmaku srpska košarka dobila je još jedno veliko priznanje za koje su se izborili fantastični basketaši.

Naši reprezentativci iz Novog Sada osvojili su prestižni turnir "Ol-Star" u katarskoj Dohi i tako potvrdili da im nema ravnih kada je basket u pitanju.

Novi Sad je u finalu ubedljivo savladao Dohu rezultatom 20:12 a apsolutni junak utakmice bio je Marko Savić koji je za srpski sastav postigao 8 poena. Dejan Majstorović ubacio je 7 a najbolji basketaš sveta Dušan Domović Bulut dodao je 5 poena.

Predsednik FIBA Horasio Murtatore i predsednik Košarkaške federacije Katara Šeik Saud Al-Tani uručili su srpskim basketašima trofej i novčanu nagradu.

Turnir FIBA 3x3 "Ol-Star" okupio je na jednom mestu osvajače zlatnih medalja sa svih 3 na 3 turnira održanih u godni na izmaku.

Duel Srbije i Katara bio je repriza finala Svetskog prvenstva '3 na 3' a trijumf Novosađana revanš ekipi iz Dohe za poraz.

Titulom na "Ol-Star" turniru u Dohi Srbija je dobila još jedno priznanje pošto su naši basketaši u 2014. godini osvojili prvo mesto na Svetskoj turneji u Tokiju i srebro na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke