Srpkinje su u naletu, žele medalju: ''Sada nema stajanja!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.08.2016.
18:48
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Pobeda nad Australijom u četvrtfinalu ulila je dodatno samopouzdanje srpskim ''lavicama'' koje sada silno žele da se iz Rija vrate sa olimpijskim odličjem!

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Svi smo još uvek pod utiskom njihove jučerašnje fenomenalne partije u četvrtfinalu protiv favorizovanih Australijanki, pobede u dramatičnoj završnici, suza radosnica posle meča...

Za srpske košarkašice danas je više nego zasluženi dan odmora, a u četvrtak od 20 časova boriće se za plasman u finale protiv Španije.

I kada kažemo ''boriće se'', to nije samo obična fraza, jer smo uvereni da će izabranice Marine Maljković baš tako izgledati na terenu.

''Dve stvari sigurno znam – da smo plasmanom u polufinale napravile ogroman uspeh, ali i da ne želimo tu da se zaustavimo. Verujemo da imamo kvalitet za finale i daćemo sve od sebe da to ostvarimo i usrećimo sve naše ljude u Srbiji'', rekla je Ana Dabović, a prenosi zvanični sajt KSS-a.

Optimizam se oseća i iz svake reči selektorke Marine Maljković, koja poručuje da sada, posle plasmana u polufinale, nema stajanja, i da ovaj tim može još bolje i više!

''Stvari se nisu promenile. Naš cilj ostaje isti. Idemo dalje hrabre, ponosne, nasmejane da se borimo za Srbiju, za naš narod, za naše navijače.

Drugi put na ovom turniru ćemo igrati protiv Španije, koju veoma dobro poznajemo. Znamo odakle nam preti opasnost i znamo šta je potrebno da uradimo da bi napravile novi istorijski trenutak za našu žensku košarku.

Biće teško jer imaju zaista vrhunske igračice poput Kruz, Palau, Albe i ostalih koje godinama igraju jaka takmičenja kao što su Evrolige i WNBA.

Španski nacionalni tim, koji nas je pobedio na početku turnira u jednoj neizvesnoj utakmici, ima veliki košarkaški talenat.

Mi smo u naletu. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i tražićemo svoju šansu. Niko nam ne može oduzeti borbeni karakter. Sada nema stajanja. Uložićemo i poslednji atom snage da bi produžili niz'',
poručila je Marina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Wednesday, 17.08.2016
20:16

Nacionalni ponos se ne prodaje za saku medalja!

avatar
Wednesday, 17.08.2016
21:38

Moram da ti dam plus, ali jedan k'o nijedan, predjimo nekako preko toga:-D

avatar
Thursday, 18.08.2016
14:28

Dobro, mozda i ne treba da predjes pa ni da oprostis taj cin, ali probaj da razumes ako mozes, probaj to da uradis i za mene i u moje ime:-D Inace, zanimljivo je da ovako pises, a nemas poverenja u nase snage tj. u BB:-D

avatar
Realan tip
Wednesday, 17.08.2016
22:07

Ne mogu nikako. Nikada necu otici odavde jer volim ovo i mozda bi mi negdje drugo bilo bolje, placam porez, ne zelim nikome zlo, tesko mi je kada vidim da ima nasih ljudi da nas ovako ponize, a mi to prihvatimo i jos smo srecni. Kuda idemo?

avatar
Wednesday, 17.08.2016
19:17

Vreme je za osvetu!