Srpkinje se iskupile za poraz od Ukrajine!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.02.2016.
21:25
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Nemačku u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo čime je na najbolji mogući način arhiviran poraz od Ukrajine.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Evrope upisao je treći trijumf u kvalifikacijama za kontinentalnu smotru koja će naredne godine biti održana u Češkoj Republici.

Reprezentacija Srbije je kao gost savladala selekciju Nemačke rezultatom 78:66 (21:20, 17:20, 16:11, 24:15) čime je na najbolji mogući način arhiviran poraz od Ukrajine doživljen pre četiri dana u Kijevu.

Večerapnju kvalifikacionu utakmicu u Vaserburgu bolje su otvorile košarkašice domaće reprezentacije, ali su stvari došle na svoje mesto tokom drugog poluvremena.

Amerikanka sa srpskim pasošem Danijel Pejdž bila je najzapaženija u redovima pobedničkog sastava pošto je zabeležila dabl-dabl učinak od 17 poena i 11 skokova, a upisala je i 4 asistencije.

Najefikasnija reprezentativka Srbije večeras je bila Ana Dabović sa 21 poenom, dok je dvocifrena bila i Saša Čađo koja je postigla 18 poena.

Srbija je večerašnjim trijumfom nad Nemačkom praktično osigurala drugo mesto u grupi pošto je upisala drugu pobedu u duelima sa Nemicama, a očekuje se da isti učinak naše devojke imaju i sa Luksemburgom.

Naš nacionalni tim posle četiri odigrana kola zauzima drugo mesto na tabeli kvalifikacione grupe "D" sa skorom 3-1, dok Ukrajina vodi na tabeli sa maksimalnim učinkom 4-0.

To praktično znači da će utakmica, poslednjeg, 6. kola u grupi "D" između selekcija Srbije i Ukrajine odlučivati ko će kao prvoplasirana reprezentacija obezbediti direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Recimo i to da će naredne dve kvalifikacione utakmice protiv Luksemburga i Ukraijne naš nacionalni tim odigrati na domaćem terenu u novembru.
 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke