Srećno, ''Orlovi''! Možete vi to!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 25.07.2016.
11:46
Izvor: Beta

Naši najbolji košarkaši otisnuli su se danas put Južne Amerike, gde ćemo ih narednog meseca u Riju gledati i svim srcem navijati za njih na Olimpijskim igrama.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da će ekipa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru predstavljati zemlju na pravi način, i istakao je da su ambicije tima jako velike.

Reprezentacija najpre putuje u Argentinu na poslednji turnir pred Olimpijske igre, na kome će igrati sa Argentinom, Francuskom i Hrvatskom.


"Hvala Olimpijskom komitetu Srbije što su nas pripremili za put i boravak tamo. U našim torbama su uputstva za život, a nadam se da imamo uputstva za rezultat.

Obećavam da ćemo se lepo ponašati u putu i da ćemo tamo na pravi način predstavljati svoju zemlju. Velika nam je čast što predstavljamo Srbiju. Naše ambicije su jako velike. Idemo da se pobijemo za medalju"
, rekao je Đorđević novinarima na aerodromu pred polazak.

Kapiten Miloš Teodosić je kazao da je tim spreman i željan.

"Spremni smo i željni da odigramo svoju najbolju košarku i predstavljamo Srbiju u najboljem svetlu. Mogu da obećam da ćemo igrati svoju najbolju košarku koju možemo, a da li će to biti dovoljno za medalju ili šta već, to ne znam. Želim sreću svim momcima i svima u stručnom štabu", rekao je Teodosić.

Novinari su pitali kapitena šta je realno da se očekuje od košarkaša, ali Teodosić je ponovio da je to samo pristup.

"Realno je ono što smo rekli: da ćemo igrati najbolje što možemo, da ćemo u svaku utakmicu ući da se borimo za grb koji nosimo, za što bolje igre i što više pobeda. Da li će to biti dovoljno za medalju, ne znam. To je ono što svi treba da očekujete od nas - da izginemo na terenu", rekao je Teodosić.

Stefan Marković je ponovio ambicije tima.

"Najzad smo došli do Olimpijskih igara i onoga o čemu svi sanjaju. Idemo da se borimo za jednu od medalja", rekao je Marković.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki rekao je da nacionalni komitet može samo da poželi sreću košarkašima.

"Čast mi je što sedim izmedju selektora i kapitena naše reprezentacije. Svaki put se trudimo da članove našeg olimpijskog tima ispratimo i poželimo im sve najbolje. To je realno jedino što je potrebno ovim momcima. Oni znaju zašto idu tamo, a njihove ambicije su naše ambicije. Želimo vam sreće, pre svega sportske, ali i ljudske, jer je to potrebno na Olimpijskim igrama", rekao je Višacki.

Predsednik KSS Dragan Đilas zahvalio je još jednom košarkašima na svemu.

"Hvala još jednom svima što ste se žrtvovali, što ste došli povređeni i polupovređeni. Svi znate šta se očekuje od vas, da se pobijete za medalju i da na pravi način predstavljate Srbiju. Pa se vidimo u Riju, a posle toga se nadam i na balkonu", rekao je Đilas.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ProudKnight
Monday, 25.07.2016
18:50

Mogli bi da napišete neku vijest o svim učesnicima OI koji predstavljaju Srbiju. Ne učestvuju na OI samo košarkaši. Treba posvetiti pažnju i svim drugim sportistima, posebno onima koji su svojim individualnim sposobnostima, doprinijeli kolektivnom uspjehu naše zemlje. A košarkašima svaka čast i mnogo sreće na OI, da nas obraduju sa nekom od medalja.

avatar
misi komad ko zec
Monday, 25.07.2016
16:30

moji orlovi vi imate da padnete u grupi.razbice nas crnjci

avatar
valdy
Monday, 25.07.2016
15:32

i dalje ne znam šta mogu da očekujem od ovog tima.Bjelica je po meni veoma bitan igrač za ovaj tim i mislim da smo njegovim neodlaskom oslabljeni,al sa druge strane,sa Jokićem smo pojačani itekako.Nadam se medalji,al realno je negde 4to,5to mesto.

avatar
Velimir Plavsic
Monday, 25.07.2016
15:08

Moglo bi i bolje da je Djordjevic poveo Marjanovica i da je tu jos Bjelaica

avatar
Monday, 25.07.2016
12:05

Srecno momci! Pa da nas obradujete jednom (citaj zlatnom) medaljom.

avatar
Surovi
Monday, 25.07.2016
11:59

Srecno, momci! S' verom u Boga!

avatar
Rockstar
Monday, 25.07.2016
11:57

Samo hrabro i pametno

avatar
Monday, 25.07.2016
11:50

ЖИВЕЛА СРБИЈА!