"Srbinova" hiljadita, "Durantulin" teror!

Autor: Boris Jovanović
utorak 10.02.2015.
09:11
Izvor: Sportske.net

Italijan "Ludom Srbinu" poklonio jubilarnu pobedu, Kevin Durant izrešetao Nagetse, preokreti u Majamiju i Milvokiju. Puna ordinacija u Teksasu, ni kompletna Minesota ne može ništa lideru. Umorni "Ratnici" se ispromašivali i pobedili!

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

San Antonio je podario svom legendarnom treneru 1000. pobedu.

Šampion je posle preokreta od minus 14 stigao do trijumfa koševima Marka Belinelija, dve sekunde pre kraja.

Samo dvojica ljudi su stigla do četiri cifre pobeda brže nego Popović, Fil Džekson i Par Rajli. Samo jedan trener je sa jednim timom prešao magičnu granicu, Džeri Sloun u Juti. Ovo je "Popova" 19 sezona sa Sparsima, dobio je 1000 izgubio 462 utakmice. Njegov procenat pobeda je peti svih vremena, kada govorimo o regularnoj sezoni. U pleju ofu je sedmi 62.3% osvojio je pet titula. Svakako da nije moglo da se desi na boljem mestu od Indijane, gde je rođen i igrao košarku u srednjoj školi u Merivilu.

Njegovi igrači su želeli baš da stigne do pobede "kod kuće" videla se čvrsta rešenost tima da okrene rezultat. Na kraju im je uspelo, Pejsersi su probali trojkom sa sirenom, Džordž Hil nije pogodio. Dankan je ubacio 15 poena, imao 8 skokova, na drugoj strani Vest 10 kopeva, čak 18 uhvaćenih lopti i 7 asistencija.

Thunder Nuggets Basketball

Denver je bio nemoćan pred Kevinom Durantom. Zvezda Oklahome je iz 19 šuteva, ubacio 40 poena, ispalio je sedam trojki, pa pobeda Tandera nije došla u pitanje. Vestbruk je dodao 26, inače za "Durantulu" ovo je 43. meč u karijeri u kome je postigao 40+ koševa. Za Denver ovo je šesti poraz u nizu, da ne zaboravimo, ruki Mič MekGari ponovo odličan, otkrovenje, 17 poena, 10 skokova.

Hawks Timberwolves Basketball

Atlanta je prošla Minesotu, iako su "Vukovi" bili u naletu od tri pobede u nizu. Lider je ipak nešto drugo, Horford je ubacio 28 poena, Kerol rekord karijere, 26, pa su Houksi preleteli Mineapolis. Milsap je uz 19 poena, imao 9 skokova i 7 asistencija. za njih trojicu Minesota nije imala rešenje. Kod domaćih prvi put od druge nedelje januara Šabaz Muhamed, 18 poena, 8 skokova, Kevin Martin je dodao 21. Peković je ubacio 14, Rubio ne baš impresivan, 8 poena i 5 asistencija. Atlanta je prejaka, a uteha za Minesotu je da su konačno kompletni. Doduše, ponovo će ostati bez plej ofa, ali valjda su se navikli.

Pero Antić nije igrao za goste.

Nets Bucks Basketball

Baksi su uspeli da se vrate sa -17 i stignu do pete pobede kod kuće, žrtva je bio bivši tim Džejsona Kida, Netsi. Posle lošeg šuta u prvom delu, Milvokio se probudio, na ruku im je išla serija grešaka gostiju, treću četvrtinu su Baksi dobili sa 32:16. Džared Dadli 19 poena, Antetokumpu, 12, uz 9 skokova, 8 asistencija i 3 ukradene lopte. Kod Netsa veteran Džek 26 poena.

Ponovo Gordon Hejvard, ovoga puta Pelikansima je ubacio 32 poena, imao 8 asistencija i 7 skokova, Juta je odnela pobedu iz Nju Orleansa, postojbine "džeza". Kod domaćih Erik Gordon 31 poen, nedostajao im je povređeni Entoni Dejvis.

Clippers Mavericks Basketball

Iznenađenje u Teksasu, Klipersi su pokazali zube, iako bez Grifina. Meč je obeležio DeAndre Džordan sa 22 poena i 27 skokova. Doduše posao je šampionu Pacifika bio olakšan već na startu, u prva četiri minuta Mavsi su izgubili zbog povreda Elisa i Čendlera. To je Džordan i iskoristio, dominirao pod koševima, pa su Klipersi prekinuli najdužu crnu seriju sezone, od četiri poraza. Zaboravljeni veteran Čarli Vilanueva je držao domaćina u igri, ali nisu uspeli, podsetimo Mavsima nedostaje i Rondo.

Novicki je ubacio 18 poena, Parsons 16, uz 12 skokova, najviđe u sezoni.

Da se vratimo par 18 godina ranije, poslednji koji je imao 27 skokova protiv Dalasa, bio je Denis Rodman krajem 1997. u Čikagu.

Warriors 76ers Basketball

Lider Zapada, Golden Stejt je teže nego što se očekivalo savladao Sikserse i prekinuo seriju domaćih od četiri pobede pred svojim navijačima. Kari je ubacio 20 poena, Tompson i bivši Sikser, Dre Igodala su dodali po 13, primetno je da su Voriorsi umorni, ali je najbitnije da su dobili i pored očajnog šuta za tri poena, svega 24%. Podsećamo, u pitanju je drugi najbolji tim trojkaša u ligi.

Majami je napravio najveći preokret u sezoni i savladao starog rivala Nikse. Sa -14 su se vratili u igru i uz 32 poena Krisa Boša dobili Nikse  u čijim redovima je Karmelo brojao do 26.

Magic Wizards Basketball

Orlandu baš i ne pomaže promena trenera, zaustavljeni su na 80 poena u prestonici. Volu je jedan poen nedostajao do tripl dabla, 9 poena, po 10 skokova i asistencija. Rezerve Vizardsa su ubacile 46 poena, pa je domaćin počistio Orlando ove sezone, dobili su ih sva četiri puta, ovo sinoć je bilo i najubedljivije.

Nikola Vučević je ubacio 14 poena i imao 8 skokova.

Rezultati:

Vašington - Orlando 96:80
Filadelfija - Golden Stejt 84:89
Indijana - San Antonio 93:95
Nju Orleans - Juta 96:100
Minesota - Atlanta 105:117
Milvoki - Bruklin 103:97
Majami - Njujork 109:95
Denver - Oklahoma 114:124
Dalas - Klipersi 98:115

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke