Srbin osetio "Grmljavinu", Barsa se isprsila pred Oklahomom

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.10.2016.
23:19
Izvor: Sportske.net

Nakon tri vezane pobede nad NBA klubovima na evropskom tlu Barselona je večeras poražena od Oklahome u prijateljskom meču odigranom u sklopu priprema Tandersa za novu sezonu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Oklahome kompletirali su evropsku turneju pobedom nad Barselonom koja je usledila dva dana nakon poraza koji su diživeli u duelu sa Real Madridom.

Oklahoma je slavila rezultatom 92:89 (26:25, 19:22, 22:21, 25:21) u meču koji je lako mogao da se završi trijumfom katalonskog sastava.

Katalonci su večeras bili izuzetno oslabljeni pošto u timu nije bilo Tajrisa Rajsa, Peterija Koponena i Pau Ribasa, a rovit je bio i Huan Karlos Navaro.

U takvoj konstelaciji stvari veću minutažu je dobio i srpski internacionalac Stefan Peno koji je za 25 minuta igre upisao 5 poena i 6 asistencija.

Najefikasniji igrač u pobedničkom sastavu bio je Enes Kanter sa 24 poena i 8 skokova, a pratili su ga Rasel Vestbruk sa 12 i Viktor Oladipo sa 10 poena. Bivši košarkaš Partizana Žofri Lovernj upisao je 8 poena i 4 skoka za 20 minuta igre.

Barselonu je predvodio Viktor Klaver sa 25 poena i 4 skoka, dok su Ante Tomić i Bred Oleson postigli po 10 poena.

Podsećamo da je Barselona pre večerašnjeg poraza od Oklahome imala tri uzastopne pobede protiv NBA timova na evropskom tlu. Katalonci su nanizali pobede protiv Lejkersa, Finiksa i Dalasa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke