Srbin na skeneru - Kakve brojke u Denveru očekuju od Jokića?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.08.2017.
15:33
Izvor: Sportske.net

Odluka da ne nastupi za reprezentaciju Srbije bila je jasan signal da se sprema za sezonu u kojoj će igrati bitnu ulogu u ekipi Denvera. Pitanje je samo koliko bitnu?

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nakon sjajne sezone u kojoj je za kratko vreme pokazao da bi tokom narednog perioda igra Denver Nagetsa mogla da se gradi oko njega Nikola Jokić je počeo sa pripremama za ono što će uslediti.

Srbin je odlučio da ne nastupa za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i to je još jedan od pokazatelja šta mu se u Denveru sprema.

Klub iz Kolorada još uvek nije formirao tim jer se očekuje da do početka sezone putem trejda u Denver stigne igrač top klase. Čak i ako/kada se to desi Nikola Jokić će bez ikakve sumnje igrati bitnu ulogu u nastupajućoj sezoni.

Novinar koji prati dešavanja u Denver Nagetsima Danijel Luis bavio se statističkim podacima i izvukao zaključak šta bi moglo da se očekuje od Nikole Jokića u sezoni pred nama.

Zbog odlaska Danila Galinarija, te dolaska Pola Milsapa, Nikola Jokić bi u nastupajućoj sezoni mogao da dobije veći broj šuteva po utakmici ali i veću minutažu. Prosečan period koji će Jokić provoditi na parketu po utakmici ne bi trebalo da bude manji od 30 minuta.

Na osnovu toga, ali i još nekih brojki, pomenuti novinar navodi da bi Nikola Jokić na kraju sezone trebalo da ima prosek od oko 20 poena i 10 do 12 skokova po utakmici.

Osim toga, očekuje se da Srbin nastavi u istom ritmu kada su asistencije u pitanju, pa mu se predviđa prosek od 4 do 6 asistencija po utakmici.

Sve rečeno ukazuje na to da će Nikola Jokić poneti teško breme u sezoni koja je pred nama ali to je ono zbog čega je trenirao sve ovo vreme i trudio se da dođe u poziciju da jedna NBA franšiza polaže toliko na njegove partije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke