Srbiji pohvale od prvog čoveka NBA lige!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.01.2017.
19:25
Izvor: Sportske.net

Komesar najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu pomenuo je Srbiju i njen košarkaški sistem kao pozitivan primer na koji bi trebalo da se ugledaju i američki klubovi.

Beta/AP Photo/Eric Risberg
Beta/AP Photo/Eric Risberg

Povezane vesti

Prvi čovek NBA lige Adam Silver govorio je za "Gardijan" o razvoju mladih igrača u Americi i tom prilikom kao pozitivan primer naveo Srbiju i Australiju.

Komesar najjače košarkaške lige na svetu smatra da sistem razvoja mladih igrača u Srbiji treba da posluži kao primer američkim klubovima.

"Australija i Srbija imaju odlične sisteme razvoja mladih košarkaša, a u isto vreme su relativno malo tržište u odnosu na zemlje koje nemaju nijednog predstavnika u NBA. Oni rade fantastičan posao i trudimo se da iskopiramo njihov sistem" kazao je Silver.

Srbija u tekućoj sezoni ima trojicu igrača u NBA ligi što nije veliki broj, ali se u poređenju sa mnogo razvijenijim zemljama bolje kotira i to je jasan pokazatelj da su tvrdnje Adama Silvera tačne.

Dovoljno je reći Srbija u datom momentu ima više igrača u najjačoj ligi na svetu od zemalja koje imaju više stanovnika i čiji je standard na mnogo većem nivou od našeg, poput Kine, Rusije i Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Saturday, 14.01.2017
00:54

Nije pomenuo MTS ?Sad će prvi čovek da mu napiše saopštenje.

avatar
MAN RED
Friday, 13.01.2017
21:34

Nikola Jokic #Nbavote

avatar
Super liga
Friday, 13.01.2017
20:50

Kina jedino ako i u košarci počnu da daju milione da tamo neki ameri igraju za njihovu reprezentaciju ili da potplate neke timove u NBA da bude neki kinez kod njih.